От х:

Днес в x:

7 гримьорки от Хасково с жест към абитуриентки в нужда за бала при президента

    7 гримьорки от Хасково участваха с благотворителен жест към абитуриентки в нужда от страната, които отидоха на бала при президента Румен Радев в началото на седмицата. По традиция тържеството се организира в резиденция „Бояна“, където зрелостниците бяха посрещнати от държавния глава, съпругата му Десислава Радева и вицепрезидента Илияна Йотова.

    Хасковската група бе ръководена от популярната гримьорка Жанета Милева. Жест към зрелостничките направиха и шест от ученичките й - Диана Андонова, Мария Асенова, Йоана Асенова, Илияна Кръстева, Донка Делчева и Дафинка Геренска. Те бяха част от групата от общо 12 гримьори от страната, които дадоха своя принос за по-добра визия на зрелостничките.

    Жанета Милева изтъкна като положителен фактът, че през последните години младите дами залагат на по-естествен грим.

    „С малки изключения, момичетата искат да изглеждат по-естествено, разграничавайки се от фолк епохата, както беше преди. Предпочитат да са без много фон дьо тен, без много сенки, без много брокати“, каза Милева, която е в професията от над 15 години и има множество престижни награди, печелила е конкурси и два пъти е участвала в световни първенства по бодипейнтинг.

    Милева отправи благодарности към топ-гримьора Борислав Соколов – Мис Бони за възможността и доверието да работят заедно, като посочи, че именно той организира групата на гримьорите от страната.

    Празничната вечер е част от благотворителната инициатива на държавния глава „подкрепи една мечта“. Традиционният абитуриентски бал се завърна след 2-годишна пауза заради COVID-епидемията. Освен да имат незабравим бал, като всички свои връстници, целта на кампанията е младежите от социалните домове да получат подкрепа и напътствия за бъдещата си професионална реализация. Отличниците получиха и стипендии. На празничната вечер присъстваха и трима министри - на образованието Николай Денков, на спорта Радостин Василев и на труда и социалната политика Георги Гьоков.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини