От х:

Днес в x:

Дебати и вълнения за Хелоуин в ГПЧЕ

Днешната сбирка на Ученическия съвет на езиковата гимназия не е по-различна от всяка друга през последната година. Представители на всички класове участват съвета, а понеделниците са за поставяне и решаване на текущите задачи.

Група доброволци за работа с децата от домовете е в процес на сформиране. Лишените от родителски грижи ще бъдат посещавани веднъж седмично, за да получат внимание и помощ от влкючилите се в групата ученици от езиковата.

Официалният сайт на гимназията www.gp4e-haskovo.org е другия проект, който ангажира вниманието на Ученическия съвет. Той се разработва от ученическата общност,  търсят се доброволци за списването му.

Езиковата гимназия е сред малкото училища с музика в междучасията.  Обаче част от радиоточките са повередени и сега Ученическият съвет се опитва да събере със собствени сили необходимите за озвучаването апарати.

Дежурствата бяха разпределени, бе обсъдено и събирането на доброволчески такси и за какво ще бъдат използвани. 50 стотинки всеки месец от всеки ученик иска Ученическия съвет. Колкото и символична да е таксата, дебат около нея има. Миналата година, например с нея са били осигурени знамената, които сега се веят на фасадата на елитната гимназия. Тази година идеите се въртят около подновяването на портала, който не е добро лице за любимото училище.

Най-бурният дебат обаче е за Хелоуин. Решението тази година да е в Shock вече е гласувано от УС и подкрепено от учителите. Както и досега празнуването ще е съпроводено с благотворителност. Входът за дискотеката ще е 4 лв, два от които са за заведението, част от останалите - за децата от дома. Най-амбициозният замисъл в това отношение е  „Призрачния град”, който активистите замислят. Той ще се появи в градинката до театъра преди Хелоуин, ако плановете им се сбъднат. Арт кръжокът и училищното настоятелство участват също в реализацията на замисъла – базар с характерните за празника ужасяващи артикули. Набирането на средства и материали е вече в ход, търсят се още спонсори.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини