От х:

Днес в x:

Ученици в казармата: стрелбите най-интересни

    В готовност, но не бойна, а да посрещат гости бяха днес военнослужещите от Хасковското формирование 52740. По повод Деня на детето -1-ви юни дворът на поделението се напълни с любопитни да разгледат стрелковото оръжие, въоръжението, техниката и средства за индивидуална балистична и химическа защита там.

    Много от военните на служба получиха възможност за първи път да доведат децата си на работното си място и така емоциите бяха споделени.

    Сред по-големите ученици, които дойдоха да разгледат техниката се забеляза, че момичетата проявяват повече любопитство  от момчетата.

    Децата наблюдаваха и изпълниха нормативи със стрелково оръжие. И изграденото за целта специално стрелбище, на което посетителите изпробваха точността си, беше едно от най-атрактивните места за тях. Те пробваха мерника си с пневматична пушка Кросман- 4.5 калибър.

    Много от младите посетители в поделението днес не пропуснаха да си направят атрактивна снимка върху тежките машини.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Та и те са така. От малки водят децата в казармите да им мътят мозъците.
      Определено никога на нас като деца не са ни давали оръжия в ръцете.
      • Бу
        Буден
        0 0
        19:18, 1 юни 2023
        Децата не са в поделението за да им се мътят главите, а за да се доближат до професията. Коментара ви е неуважителен спрямо професията на онези които са отдали живота си да служат на Родината. Тези които са решили да посегнат с оръжие срещу някого ще намерят начин да го направят и без да ходят до поделението
    Последни новини