От х:

Днес в x:

БСП-Хасково умува - "за" или "против" Станишев

Алтернатива винаги има. Така депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова отговори на въпроса има ли алтернатива председателят на БСП Сергей Станишев. Бившият социален министър насрочи днес пресконференция заедно с председателя на местната организация Иван Станчев.

В общинската структура на БСП тече дебат необходима ли е смяната на председателя на столетницата Сергей Станишев. Общата позиция ще бъде ясна в края на седмицата, съобщи от своя страна Иван Станчев.

На предстоящия конгрес делегатите ще могат да включат в дневния ред точка за избор на нов председател на партията.

На пресконференцията Емилия Масларова припомни искането на БСП през 2010 година минималната работна заплата да бъде увеличена на 280 лева. И ако това не стане, да бъде въведен необлагаем минимум, каза Масларова. Според червените е целесъобразно да се увеличи и максималният осигурителен доход.

Работодателите да имат възможност да намалят работното време на служителите си наполовина до девет месеца през следващата година, е друго предложение, което коментира депутатката.

По оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" ще бъдат осигурени 62 милиона лева за запазване на 42 000 работни места. Работниците ще получават по 132 лева всеки месец, а по желание на работодателите те ще могат да посещават курсове за повишаване на квалификацията, които също ще бъдат обезпечавани със средства от програмата, обясни Масларова.

От БСП са против стресовото увеличаване на пенсионната възраст на жените на 63 години, особено при нарастваща безработица. Според червените това трябва най-напред да се въведе по желание, след това и поетапно.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини