От х:

Днес в x:

Стефани Стоева и България-балкански шампиони по бадминтон

Стефани/отблизо/ игра със сестра си Габриела, на Европейското първенство до 19 години

Топ ракетата на Хасково Стефани Стоева изведе България до балканската титла по бадминтон за юноши и девойки до 15 години на първенството във Виница, Македония. Възпитаничката на треньорите Станимир Бойчинов и Живко Димитров победи във всичките си срещи и заедно с  Божидара Топузова, също от Хасково, беше с ключов принос за отборния успех на тима ни. Стефани стана и шампионка в индивидуалната надпревара, като спечели и титлата на двойки с Божидара Топузова. Българският отбор, воден от хасковския треньор Станимир Бойчинов пък обра 4 от 5-те първи места в отборната и индивидуални надпревари.

В най-престижното съревнование - отборното, България размаза последователно Албания, Сърбия и Македония с по 5:0 срещи. Момчетата от нашия тим бяха от София, Русе и Стара Загора, а момичетата - от Хасково и Стара Загора. Видя се, че именно дамите дърпат отбора напред. На полуфиналите юношите загубиха и двата си мача срещу Румъния. Стефани Стоева и Божидара Топузова спечелиха срещите си и изравниха общия резултат до 2:2. В микса /двойка момче и момиче/ Стоева бе архитектът на победата, с което България измъкна крайното 3:2. Абсолютно по същия сценарий бе победена и Турция на финала, като разликата бе, че в смесените двойки пазарджиклията Стефан Гърев игра с Мила Иванова от Стара Загора. За най-добър играч на първенството бе обявена Стоева.

Девойката е само на 14 години, но е първа ракета в националния отбор за предстоящото Европейско първенство до 17 години. То започва след три седмици в Митводе-Словения. През април пък Стефани записа победи на европейското първенство в Милано, Италия до 19 години. Девойката има и класирания на Оупън турнири при жените. Считана е за най-големият млад български талант в бадминтона. Интервю с шампионката очаквайте утре в Haskovo.net.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини