От х:

Днес в x:

Събарят свърталище на проститутки в центъра на Хасково

Многобройна ромска фамилия бе изведена с полиция от рушаща се къща на хасковския булевард „Стефан Стамболов“ днес. Съборетината се намира точно на ъгъла с бул. „Васил Левски“. Сградата е общинска и подлежи на събаряне, защото е опасна, обясниха от администрацията. Освен това имало много оплаквания от съседи, че се е превърнала в свърталище на проститутки и в нея се вихрели оргии.

В тая къща живеем с майка ми Ангелина и братята ми Зафир и Огнян, обясни Симо Хубенов, един от обитателите на съборетината. По думите му фамилията имала настанителна заповед от кмета на общината, след като през 2003 година съборили къщата им на бул. „Васил Левски“ №24.

Симо се препитава с временна работа по програмите на социалните. Братята му не работят. Майка им пък била в Австрия при сестра си и щяла да се върне „тия дни“.

Проститутките стоят ей там, на кръстовището, обясни Симо. Те не са мои момичета, на Кемика са, допълни той. Симо обясни, че Кемика е сутеньор от квартал „Република“. Бил му нещо като братовчед, затова отвреме навреме пускал момичетата му в къщата, от човещина.

Поне трийсетина души са обитавали съборетината, смятат униформените от „Общинска полиция“. Очаква се сградата да бъде разрушена още днес следобед.

Тодор Кръшков

Симо Хубенов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини