От х:

Днес в x:

Разбиха колата на експолицай №1. Сериен убиец пробва бягство от ареста. Преглед на печата

Сериен убиец пробва бягство от ареста, информира във водещо заглавие над главата “Новинар юг”. Килърът Недялко Димитров-Момата изровил с лъжица тухлите на килията в свиленградския арест и почти се измъкнал на свобода. Спипали го пред металната решетка в коридора.

Рокер се преби на мотокроса в Горски извор, акцентира още на първа страница изданието. При тежкия инцидент пострада 33-годишният Въчо Въчев от хасковския мотоклуб “Хиените”, синът му пък спечели състезанието в своя клас.

Турчин крие 40 000 евро в чорапите, четем още на първа страница. При обиск митничарите на Капитан Андреево открили в шофьора и 1010 щатски долара.

Народът намали и бирата в кризата, пише в акцента на втора страница в броя. С около 10 на сто са паднали продажбите на пиво през последната година, отчитат от бранша. Модерна поточна линия за 15 млн. евро бе открита в събота в хасковската бирена фабрика.

Новата власт – със старите девственици. Под това заглавие изданието публикува материал за хасковските изнесени държавни структури. Те все още се управяват от старите шефове, с едно две изключения.

Ученици изядоха 1200 пици на Кенана, четем на забавната 12 страница. Пикникът на възпитаниците на училище “Св. Климент Охридски” бе под мотото “Да се храним здравословно”.

Разбиха колата на експолицай №1, с това заглавие открива броя си днес “Хасковска Марица”. Неизвестен злосторник строшил задното стъкло на фолксвагена на бившия директор на полицията в Хасково Атанас Ненков.

Топлото- най-евтино на дърва, най-икономично с климатик, четем в другия акцент на първа страница. Изданието изброява вариантите за отопление на дома, дава и цени на топлото.

Съкращения на границата – след тест, четем още на първа страница. Тази седмица започва оценяването на служителите на митниците. От резултатите ще зависи кой ще бъде съкратен.

Битка в ДПС, Аталай срещу Атаман, четем в акцента на втора страница. В партията на Доган върви ожесточена битка за лидерство. Бившият хасковски депутат Рамадан Аталай се окопал в сараите си в Текето и оттам ръководел битката.

Закъснял съдия глобява свидетели, пише във водещия материал на трета страница. Шефът на окръжния съд в Хасково Росен Русев закъсня близо два часа за насрочено дело, но глоби две свидетелки, които не го дочакали. Това не е прецедент за Русев, допълва вестникът.

Свиленград изпреварва Хасково със синьото гориво, пише в голям материал на цялата 4 страница. До края на ноември, началото на декември първите абонати ще могат да се присъединят към газопреносната мрежа. Очакваната такса е около 400 лв. Впрочем не е само Свиленград, Димитровград също изпреварва областния град с изграждането на мрежа за пренос на газ. А това е изключително важно за бизнеса.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини