От х:

Днес в x:

Закриват родилните в областта. Блок фантом 20 години скатава данъци. Преглед на регионалния печат

Сграда в Хасково строена в края на 80-те години няма акт 16, част от живеещите в нея нямат дори нотариални актове, информира „Новинар Юг“ в статия под заглавие „Блок фантом 20 години скатава данъци“. Огромната част от 16-те жилища в сградата на улица Мъглиж не са декларирани в местното данъчно. Обектът е бил завършен през 90-та година и в него се настаняват живеещи, но как е станало предаването на жилищата е пълна мъгла уточнява вестникът който обещава продължаване на темата в следващия брой.

„Линейка изследва кръв и урина по селата“ Специализиран медицински автомобил да обикаля отдалечените от градове села в областта и да прави изследвания на кръв и урина на място. Това е проект който ще изпълняват хасковска област и гръцката област Еврос. Парите щяла да даде Европа от своите програми. За нас подвижната лаборатория, за гърците сложен лазарен робот за супер сложни операции в болницата в Александруполис е заложено още в проекта. Добре са го измислили гърците. Ние разбира се сме съгласни, как така ще спорим с комшиите?

„Антон 4-ти за Джон Атанасов“ Асът на ПМГ Хасково Антон Анастасов бе класиран на 4-то място за престижната награда „Джон Атанасов“ дадена от президента Георги Първанов. Нашето момче получило 320 точки от 400 възможни но това стигнало само до подножието на призовата тройка. Точките се дават на база комплексно представяне на годината.

„Смотават дело за 200 хиляди бандерола менте, май“ На страница 3-та четем, че делото за фалшиви бандероли което започна през май тази година с ареста на Пламен Пенев и Цветомир димитров в момента на предаване на фалшиви бандероли, е преместено от окръжна прокуратура Хасково в София. Според „отлично информирани източници“ на „Новинар Юг“ това се прави за да се смота делото на до съдебна фаза, което ще стане по лесно в столицата. Там Пенев имал яки връзки. Той е бивш шампион по борба и зет на директор от голям винпром.

Днес чакат психиатрите по делото за садистичното убийство научаваме още от криминалната страница. Медиците трябва да представят днес доклад за състоянието на убиеца от Димитровград Христо Лазов, който по рано през годината жестоко умъртви своята съгражданка Минка Андреева.

„18 годишна уби дядо на полицай“ съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица“. Девойката от Димитровград не видяла 82 годишния пешеходец и връхлетяла върху него без въобще да се опита да спре. Останалите подробности са ви известни и от информацията по сайтовете от по-миналата вечер.

„Закриват АГ отделенията в 3 града“ Обсъждания проект за национална здравна карта може да направи излишни отделенията в Харманли, Димитровград и Свиленград защото нямат 600 раждания годишно. Умува се дали е рентабилно да се финансират отделения и специалисти при условие че и в трите града няма сектори „Микропедиатрия“ и „Неонатология“. Единственото отделение което отговаря на изискванията е хасковското АГО и хората от малките места ще трябва да пътуват до областния град. От това се възмущават предимно шефовете на общинските болници където АГО-тата могат да бъдат закрити. От друга страна ако някое новородено вземе че умре заради това че е недоносено/ с което се занимава специално Неонатологията/ тогава кой ще бъде виновен? Сигурно държавата. Що се отнася до пътуванията и сега много родилки избират други градове, Пловдив и София напрамир, без никой да ги кара.

Темата е развита на страница 4-та. Според статията 19 хиляди пациенти ще бъдат аут от здравната система. Това ще стане ако се приеме предложението за мегаболници, а по общините да останат само специализирани или хосписи. Част от общинските болници са по-добре оборудвани от Хасковската възразяват шефовете им. За съжаление, абсолютно вярно.

Връщаме се на страница първа за да открием че Хасково е нападнато. От глутница помияри. Бездомните песове смущават съня на гражданите в Бадема и Орфей. „Страх ни е да вървим по улиците“ жалват се граждани от въпросните квартали. Не се знае кои щото няма снимки нито имена. За манталитета на оплакващите се можем да съдим по много характерен за близкото минало начина на оплакване: „...НЯКОЙ да предприеме спешни мерки“. Някоя институция да се заеме по оплакването на някои хора. Ще стане. Някой път. Междувпрочем в Хасково няма такава институция, става ясно от думите на Коста Сарджев. Екопрогрес вече не се занимавал с това.

„Кризата вади бизнеса на светло“ научаваме още от страница първа. Броят на трудовите договори се увеличил в областта два пъти. Причината може и да е кризата. Може и да е размера на глобата която тази година стана от 1 500 на 15 хиляди лева.

Футбол и тенис на спортната страница. Плюс нещо за душата на страница 9-та. Плюс малко хубави гледки от страница 8-ма, която е посветена на нощния живот в Хюстън/разбирай Хасково/. Че то има ли такъв?

Това бе по важното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини