От х:

Днес в x:

Военен с рено помете жена до училище „Хр. Смирненски“

Мястото на инцидента до ОУ "Христо Смирненски" в Хасково

Военен с „Рено 19“ помете възрастна жена на пешеходната пътека на бул. „Съединение“ точно пред училище „Христо Смирненски“ днес малко преди 11 часа. От удара 83-годишната Янка Русева е отлетяла на няколко метра, а едната й обувка се търкаляше на 20 м. от кръстовището. Старицата бе откарана в Бърза помощ, а малко по-късно преместена в ортопедията. Жената е с комоцио, има счупена ръка, лаконично обясниха лекарите от отделението, заети с обработката на раните.

Кръстовището бе отцепено от полицаи и военни следователи.

 

Те отказваха всякаква информация. Военният следовател Данаил Савов дори се опита да прояви находчивост, като отговори на репортерите като във вица, в който журналисти искат подробности. „Подробностите ще научите утре от вестника“, отклони той въпроса за името на шофьора на реното.

Шофьорът на реното е военен и се казва Петър Тодоров, научи Haskovo.net от източници извън полицията и вестниците. Военният отказа да съобщи подробности за инцидента.

По следите от спирачен път върху асфалта обаче може да се заключи, че е карал с доста висока скорост, а възрастната жена навярно е минавала на червено. По всяка вероятност тя е изскочила иззад друга кола, която се е движела в дясната лента, пред червеното рено на Петър Тодоров.

Притеснителното в този инцидент обаче е опасната близост до училище „Христо Смирненски“. След влизането в сила на наредбата на образователното министерство, с която се забраниха вредните закуски в школските лавки, децата масово пресичат булеварда, за да си купят любимите вафли и лакомства. Те се продават в лавките на автогарата отсреща и около нея. Всички деца бързат, защото броят минутите на междучасието. Повечето не се оглеждат внимателно при пресичане. Време е това кръстовище да бъде обезопасено допълнително.

Тодор Кръшков

 

Лекари обработват раните на 83-годишната Янка Русева
Пазеният в тайна военен Петър Тодоров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини