От х:

Днес в x:

Община Димитровград договори допълнителни 4,4 млн лв за климатици на още 1070 домакинства

Община Димитровград успя да договори допълнителен ресурс от 4 405 010.94 лв., с които да бъдат удовлетворени заявленията на още 1 070 домакинства, които не бяха класирани при оценката на заявленията по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление". Посоченият брой домакинства ще бъде определен по низходящ ред, започвайки от първото неодобрено заявление на база на получените точки при направеното класиране, информират от местната администрация.

Към момента се подготвя документация за подписване на анекс към Договора за безвъзмездна финансова помощ между Община Димитровград и Министерството на околната среда и водите, като след това ще се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за доставка и монтаж на новите отоплителни уреди.

В изпълнение на проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление", финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г." се извършват дейности по демонтаж на старите отоплителни устройства на дърва и въглища и се монтират климатици на одобрените кандидати. Дейностите започнаха на 07.02.2022 г. и за първото тримесечие са монтирани общо 660 климатика на 250 домакинства. Фирмата изпълнител създава организация до края на месец ноември да бъдат монтирани новите уреди на всички класирани кандидати.

В новия програмен период 2021-2027 е предвидена аналогична процедура, в която община Димитровград отново ще участва. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    66
    66
    3 0
    08:45, 10 май 2022
    Да са им честити и сметките за ток. Повечето хора минават на дърва за другия сезон.
Последни новини