От х:

Днес в x:

Хасковските фотографи запълват дупката във Форум

След като изложбата на Асоциацията на фотографите в Хасково бе открита два пъти в галерия "Лицо" в началото на септември, снимките на майсторите на камерата ще бъдат показани и във "Форум". Трайното им присъствие в културния живот на града бе наложено заради некоректното отношение на община Кърджали, която вдигна преждевременно експозицията от фонда на тамощната художествена галерия и оголи стените на изложбената зала до театъра.

Поставиха ни в патова ситуация. Шедьоврите от фонда на кърджалийската галерия трябваше да останат във "Форум" до 13 октомври. Но поискаха картините по-рано, тъй като ще бъдат показани и в парламента на 23 октомври. Трябваше да попълним дупката, обясни директорът на галерията Владимир Запрянов.

Той съобщи още, че броят на изложбите във "Форум" през настоящия творчески сезон ще бъде по-малък от миналата година. Причината за редуцирането на представянията е в липсата на средства. Галерия "Лицо" дори затвори врати и ще бъде отключена едва на Коледа.

Следващата изложба в галерия "Форум" ще бъде открита на 14 октомври. Тогава ще гостува пловдивският художник Петър Беляшки.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини