От х:

Днес в x:

Супер организирани телефонни мошеници пробваха да метнат хасковлийка

Супер организирани телефонни измамници пробваха да метнат хасковлийка с 10 000 лв. днес. Малко след 11 часа те звъннали едновременно на мобилния и на стационарния телефон на Радостина Михайлова*, представили се за полицаи и предупредили да не затваря GSM-а, докато говори по другия телефон. После й казали, че синът й Павел е катастрофирал в Пловдив и е блъснал дете. За да го отърват от ареста, мнимите полицаи поискали 10 бона.

Жената веднага съобразила какво става. Дъщеря й отишла в другата стая, откъдето по собствения си мобилен телефон се обадила в полицията. Само три-четири минути били необходими на криминалистите да пристигнат в жилището, което се намира в центъра на Хасково, но измамниците се усетили и прекъснали връзката.

Ужасяващото в случая е, че мошениците знаеха номера и на стационарния ми телефон, и на мобилния. Освен това синът ми днес наистина е в Пловдив, обясни пред Haskovo.net Радостина Михайлова (името на жената е променено, но разказът й е автентичен).

От МВР Хасково потвърдиха, че в повечето случаи измамниците наистина разполагат с достоверна информация за семейството и тъкмо на това разчитат. Не винаги жертви са възрастни хора, напомни регионалната говорителка на МВР Нина Николова. От полицията непрекъснато разпространяват листовки, пускат и информация по медиите за схемите на телефонните измамници, но все още много хора им се връзват. Мошениците разчитат на изненадата, първоначалния шок от съобщението за инцидента, както и на достоверните факти за близки и роднини.

Не се доверявайте на подобни съобщения по телефона, особено когато ви искат пари, призоваха за пореден път от МВР.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини