От х:

Днес в x:

Успех за Езиковата гимназия в гр. Кърджали в Националната олимпиада по лингвистика

Весела Добрикова от 10. клас се класира на финалите на националната олимпиада по лингвистика, която се проведе на 9 април 2022 г. Тя е единственият участник от област Кърджали и в своята групапечели 15 място, което е голямо постижение. Успехът й не е случаен, а е резултат на усилена мотивация и подготовка.

В Езиковата гимназия „Христо Ботев“ от няколко години има група по  лингвистика, в която учениците се запознават със задачи, свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика, произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението, както и с  историческото развитие на езиците, родствените отношения между тях и т.н. Те получават задълбочени знания в различни тематични области и развиват логическото си мислене. С траен интерес към математическата лингвистика, екипна работа, последователност и системност в подготовката се дава възможност на учениците да докажат таланта, заложбите и конкурентоспособността си в реалния живот.

         Ръководител на групата е госпожа Маргарита Стамова, която мотивира учениците си през целия период на обучение да усвояват тайните на науката математическа лингвистика. Доказателство за придобитите умения на гимназистите са постиженията им в състезания и олимпиади, които се увеличават всяка година.

Успехът на Весела доказва,  че когато решаването на задачи  е удоволствие, тогава идват и успехите.    

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини