От х:

Днес в x:

Хасковски хирурзи разследвани за смърт. БСП пълна с мъртви души. Преглед на регионалния печат

"Новинар Юг“:„БСП е пълна с мъртви души“ настояват социалисти които роптаят срещу областното ръководство на столетницата. Част от тях искат да реформират партията и да натирят настоящите лидери, но не могат да преброят актива. На партията и е необходима чистка и реформа твърдят от хасковската партийна организация. И изкуствено дишане, биха добавили други.

„Калайдисаха старец с 880 лв“ Покъртителна история разказана във водещо заглавие. Главните герои са цигани, улук, дядо с 880 лв от свиленградското село Студена. Другото е драма......И пряка реч. Само камера е липсвало за да се снима филм по въпроса.

„Свиленград с газ до 4 месеца“ Първата копка бе направена вчера. Фуат Гювен който държи 60% от "Свиленград Газ АД" и общината, която държи златна акция, обещават града да е газифициран за 3-4 месеца. По нова технология. Чак пък толкова. Има градове които след 4 години могат да не са газифицирани по никаква технология.... Митничарите винаги се престарават.

„Сегед ни предлага изгодно тролеи“ пише вестникът в друго заглавие от стр. 1. „Изгодното“ е 120 хиляди евро за возило. От общината настояват за нещо по евтино. Криза е все пак.

„Касапина от Черноконево се изправя пред Темида“. Ангел Митев пробол жена си 30 пъти. Версията му цитирана от вестника е: тя скочи да ме бие, аз извадих нож да се защитя и тя се наниза на него. И така 30 пъти....

„Мегаспорт е №1 в България“ настоява вестникът на стр.5-та. Малките грации на Мартина Маринова обраха медалите при децата на първенството по аеробика, а Мартина доказа че е добра ученичка на Теменуга Илиева от чиято „Виолена“ задигна немалко деца. Конкуренция да има..

Страница 7-ма изненада: ФК“Хасково“, Емо Траилов и Добрин Добрев. Мисля няма нужда от повече разказване.

„Разследват хирурзи за смърт“ информира във водещо заглавие „Хасковска Марица“ Хирурзите са хасковски. Не били виновни според шефа на отделението д-р Живко Атанасов. Не така мислят в София. Историята е: приемат миналата година жена с панкреатит, назначават и медикаментозно лечение. Тя се влошава, отива в София, където във ВМА и правят две операции, но въпреки това умира. Главния прокурор Борис Велчев нарежда разследване на случая. Интересното е, че всички прокурори тук си правят отвод и не щат да са обвинители по очертаващото се дело. Налагало се да командироват прокурор от Харманли.

„Нов скок на водата заради тока“ Водата пак ще поскъпва щото и електричеството поскъпва. Много логично, да можеше само някой да обясни защо водата и досега си беше толкова скъпа/една от най скъпите в България/ при по евтино електричество. Търсят алтернативи на Тракиец заради спряната пречиствателна станция, информира още вестникът.

И като стана дума за водата, на страница втора намираме едно скатано заглавие: „Клиент е виновен за шоковата сметка“. В 10 реда е обяснено че един дядо си навъртял 87 кубика вода за месец, като оставил чешмата да тече за да не замръзне водата през зимата. После отказал да си плаща- не бил той! Ама се оказало че е бил. Само преди няколко дни, историята бе представена с бомбастично заглавие на първа страница ежедневника. И историята бе друга- за човечецът на който лошото ВиК му трупа 87 кубика че и му затапва водомера..... Много удобно е да обвиняваме институциите -отглас от доскорошното ни комунистическо битие, в което държавата се грижеше за всичко. Ама се забравя че дереджето на държавата и тогава и сега е заради жителите и придобитата им склонност да шмекеруват на принципа „ко мине-мине“! А медиите имат технология за разказване на такива случаи. В които разбира се обикновения човечец винаги е чист кат момина сълза.

„Коли блокират пожарната след взрив“ от стр.3-та. Трансформатор гърми в центъра по време на така наречената есенно зимна профилактика на EVN. Пожарната не може да се добере до пожара, който остави половин център без ток.

Стр.4-та е изцяло посветена на скъпия тролей който направи един едничък маршрут по улиците на Хасково с рекламна цел. Унгарците от Сегед го дават за 120 хиляди евро, нашите искат по евтино. Разбираме още че парите за тролейбусна линия до Болярово са замразени от правителството.

„Гроздето на безценица е светкавична смърт за виното“ четем на цялата 5-та страница. Ами-друг път. Напротив, това е спасението на виното. Истинското. Защото производителите не продават а мачкат всичко за домашно, чисто винце. Накрая не купуват боклуците на винпромите. Последните да си ги изнасят за чужденците. Както и да е-авторката не мисли така. Вино и любов, любов и вино и така цялата 5-та страница. Редове да има.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини