От х:

Днес в x:

Пускат за демонстрация тролей за 120 000 евро в Хасково

Управителят на "Тролейбусен транспорт" Любомир Михов се качва в новия тролей

Тролейбус на общинската транспортна фирма в унгарския град Сегед от днес се движи експериментално по трасето в Хасково. За презентирането на возилото пристигнаха представители на фирмата, а конструкторът Атила Шпренглер представи качествата и предимствата на тролея.

Цената му като нов е около 120 000 евро, обясниха от фирмата. От същото предприятие община Хасково закупи за 300 000 лв. два рециклирани тролея миналата година, които обслужват редовни линии в града. Водени са разговори за купуване и на чисто нов тролей, но договор с фирмата няма подписан, обясниха унгарците.

Демонстрационният тролей е със специална площадка за инвалидни колички. Няма обаче платформа за тях. От община Хасково поискаха изрично да се постави подвижна платформа за инвалидни колички, ако се стигне до сделка, казаха представители на фирмата. Те допълниха, че в Сегед на всяка спирка имало изградени платформи за хора с увреждания и затова обществените превозни средства нямали нужда от подобни приспособления.

От фирмата за обществен транспорт на Сегед се похвалиха, че общината им е спечелила проект пред Брюксел за цялостно обновяване на обществения транспорт в града на стойност 120 млн. евро.

Унгарският град Сегед има приблизително 200 000 души население, което заедно със студентите набъбва до 300 хиляди.

Тодор Кръшков

Мястото за инвалидни колички, има и предпазен колан
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини