От х:

Днес в x:

Строители блокираха АМ „Марица“, чакайки парламентарното решение за парите си

Изображение 1 от 5

    Служители на фирма, ангажирана с ремонтите по пътната инфраструктура блокираха преди обед АМ “Марица“, чакайки новини от Народното събрание. Днес депутатите трябва да потвърдят решението на Регионалната комисия за изплащане на 600 хил. лв. към строителите от страната от общо дължимите за свършената от тях работа.

    Представители от пътностроителния бранш излязоха днес на втори национален протест пред Народното събрание и на много точки в цялата страна. Протестните действия започнаха в 9 сутринта, а в 11 часа бяха блокирани и възлови пътни отсечки.

    Служителите от фирма „АБ“ АД издигнаха лозунги на блокираната отсечка на магистрала „Марица“: „Една година обещания“, и „Всеки труд се заплаща“.

    Движението беше спряно за известно време от тежката техника, позиционирана на платното и от кордон от строители, начело с шефа си Тенчо Пасков.

    От фирмата вече обявиха, че са си свършили работата, а държавните дългове към тях възлизат вече на 40 милиони лв за пътно строителство и на около 5 млн. лв за зимна поддръжка. Парите закъсняват с година, а от фирмата са принудени да изпращат хората си в Бюрата по труда.

    Съкратен е вече близо 50 % от състава.

    Блокада днес имаше и по пътя между Хасково и Димитровград при разклона до с.Крепост.

    Това е втори протест на пътните строители в рамките на седмица.

    Сега строителите чакат половината от заработеното. Останалите 50 % от дължимите суми в бранша ще бъдат изплатени след съответната проверка за нарушения, а обещанието е това да стане в кратки срокове. По уверение на министър-председателя Кирил Петков към строителите се очакват трансферирана до 3 седмици след приключването на доклада на междуведомствената комисия, проверяваща за нарушения, което следва да стане факт на 7 май.

    Шефът на "АБ" Тенчо Пасков е категоричен, че протестите ще продължат, докато не получат разплащане на дължимото им на сто процента.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Да
      Дано никога не им дадат пари
      24 -4
      13:21, 20 апр 2022
      Като искате толкова да протестирате събаряй парламента с тия багери и камиони а не обикновенните хора да им пречите не стига че караме по долнопробно направените ви пътища ;)
    • 2
      Fb
      FB
      18 -1
      13:45, 20 апр 2022
      АБ- АД , не си ли научихте урока от предходни години, че точно там започнахте работа , Пасков доказан измамник ...
      • Ка
        касапа
        15 0
        15:29, 20 апр 2022
        Кебапчията е свикнал от вода и соя да го докарва, пътища щял да строи???
    • 3
      Ня
      НЯКОЙ
      25 -1
      13:54, 20 апр 2022
      Пари за какво???
      За магистрала "Марица" която е отворена от 3 години,и вече я ремонтират няколко пъти,и продължава да е в страшно положение....???А само тя ли е.....
      Работниците нямат вина за това,те изпълняват каквото им се каже,а после власт имащите се оправдават с тях.Иначе колите за "фръцкане"се сменят постоянно а пари за работници няма.
    • 4
      Ко
      Коментар
      25 -1
      14:04, 20 апр 2022
      Така и така са на магистрала Марица да вземат да си видят пропадналия път и после да се замислят за какво протестират !!!
      • Fb
        FB
        17 -1
        14:39, 20 апр 2022
        Така де , така и така са затворили пътя, работници и машини са там поне да си оправят бакиите.
    • 5
      Ба
      Баце
      13 -1
      15:44, 20 апр 2022
      Кви пари бе некадърници.Един път не могат да направят.Браво на Баце Киро,пари кой.
    • 6
      Ми
      Мима
      1 -11
      16:09, 20 апр 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Bo
      bondjo
      9 0
      16:27, 20 апр 2022
      Да,да дойде Бойко да си оправи бакийте. как може да направиш договор за 5 лева, а да свършиш работа за 50 и сега не искали да им плащат разликата от 45, ам лъха на измама неква, затова. Ама премиера разплащал по- рано с пари от багажника, ем той пак ходи, е в събота беше в Хасково, защо не се наредиха на театъра, ами сега затваряли движението.
    • 8
      Пъ
      пътен работник
      6 0
      22:22, 20 апр 2022
      Най големия мошенник, рекетьор и неграмотник - така наречения директор от незнаещите "мисирки" за трудовата му автобиография,излезнал и повел работници да защитават окрадените пари на народа от бойковите мутри- желев, чайков, лазаров,златев идр. Срам и позор за нацията са тези които защитават интересите им.
    • 9
      Ба
      баце
      0 0
      06:37, 21 апр 2022
      мамка ви път за пет лева няма вие протестиратте
    • 10
      Fb
      FB
      1 0
      09:07, 21 апр 2022
      Странна работа, работници си търсят парите не от работодателя, а от парламента ли от Кирчо ли от кой си търсят заплатите, не трябва ли Пасков да им дава парите ( той дали има да взема пари ) ?
    Последни новини