От х:

Днес в x:

Германска парламентарна делегация потегли към Украйна

Германска парламентарна делегация е потеглила за Украйна, предаде Франс прес.

Делегацията включва трима високопоставени представители на Бундестага, които в Украйна ще имат срещи с украински представители. Визитата идва в момент, в който самият германския канцлер Олаф Шолц е под натиск да посети Украйна. Това е първото пътуване на германски политически представители в тази страна от началото на руската офанзива.

Делегацията е тричленна и е съставена от председателите на комисиите по отбрана Мария-Анес Страк-Цимерман, на външните работи Михаел Рот и на европейските въпроси Антон Хофрайтер. Те са представители на тричленната германска управляваща коалиция.

Според информациите тримата германски представители ще се срещнат с украински депутати в западната част на Украйна. Повече подробности не се съобщават от съображения за сигурност. Визитата е по покана на украинския парламент.

И тримата германски депутати, които са в делегацията, се обявиха в подкрепа на идеята за германски оръжейни доставки за Киев, по-специално танкове. Канцлерът Шолц обаче се показа по-резервиран по този въпрос. Германската министърка на външните работи Аналена Бербок също призова за доставки на такива оръжия, без да успее засега да промени позицията на Шолц.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини