От х:

Днес в x:

Канада предоставя на Украйна помощ при документирането на военни престъпления, заяви Трюдо

Канада предоставя на Украйна помощ при усилията за документиране на военни престъпления, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо, който хвърли вината за тях върху руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес.

"Ясно е, че Путин системно взема на прицел мирни граждани, независимо дали става дума за болници, гари или родилно домове", заяви канадският премиер. "Това е една от причините, поради която Канада беше една от първите страни, призовали Международния наказателен съд да проучи военните престъпления на Путин", добави Трюдо пред CNN.

Канадски следователи събират доказателства, за да могат хората да признаят, че нарушаването на суверенитета на друга страна и създаването на глобална несигурност е било не само "ужасна грешка". Става дума и за "серия от военни престъпления, които Путин извършва нарочно и за които трябва да бъде държан отговорен", подчерта премиерът. Според него все още предстои да бъде уточнено дали те се равняват на геноцид.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    То
    1 0
    19:19, 11 апр 2022
    то и Трюдо е престъпник и погази хартата но никой не го разследва. Само си играят защото само си играят. Джендари и меки китки.

Случаен виц

Последни новини