От х:

Днес в x:

Още един масов гроб, убитите край Киев са 1222

Продължават да се появяват допълнителни доказателства за предполагаеми руски военни престъпления след изтеглянето на Русия от Северна Украйна. Това включва открития масов гроб с починали украински цивилни близо до Бузова, се казва в ежедневния доклад на британското разузнаване за неделя, 10 април. Продължават да съществуват твърдения за сексуално насилие, извършено от руски военни, се казва в сводката.

Десетки тела на цивилни бяха открити в масов гроб в село Бузова, което се намира в покрайнините на Киев и беше под руска окупация през последния месец. Това е поредното подобно откритие в градовете и селата около украинската столица след изтеглянето на руската армия по-рано тази седмица.

Две от жертвите са идентифицирани, съобщи общинският управител Тарас Дидич пред Ройтерс. По думите му телата са открити в яма близо до бензиностанция.

Трупове са намерени и в десетина обстрелвани коли на главен път, който минава през Бузова, каза той. 

Украинската главна прокуратура е образувала 56 наказателни производства по членове за военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Към днешна дата правоохранителните органи са потвърдили смъртта на 1222 жители на Киевска област, загинали в резултат на действията на руските нашественици.

Това каза главният прокурор Ирина Венедиктова в интервю за Sky News.

Коментари в сайта

Последни новини