От х:

Днес в x:

В Бородянка е по-лошо от Буча

Изображение 1 от 2

    Бородянка, на 50 километра от Киев е сериозно пострадала от ударите на руската авиация. Целта, освен всичко друго, са били жилищни блокове в централната част на селището. Според главния прокурор Ирина Венедиктов най-тежката ситуация с цивилни жертви е в Бородянка. Броят на жертвите все още не е установен. Кореспондентът на Radio Svoboda Украйна също научи от местни жители за масовите случаи на грабежи от руски военни, които са били тук. Неговият репортаж от място показва какво е останало от блоковете в Бородянка. А под развалините се очаква да има затрупани хора.

    Украинските спасители започнаха да разчистват развалините на бомбардираните блокове, съобщи в социалната мрежа журналистът Роман Бочкала. Според журналиста, спасителите дават песимистична прогноза за оцелели.

    "Това са масови гробове. Хората, които са се криели в убежища по време на въздушни удари, са останали живи погребани. Мазетата на високите сгради са се превърнали в капан", пише Бочкала.

    Той отбеляза, че по-рано спасителите не са могли да ги измъкнат оттам, а руските нашественици не ги интересува, защото са искали всички да умрат.

    "Чакаме ужасни новини. Обещават да извадят телата на загиналите до 2-3 дни", пише журналистът.

    "И ще кажа още нещо - Бородянка е по-зле от Буча. Това е истинска тенекия, която просто не сме осъзнали. Опитах се да намеря поне една оцеляла къща и не можах. Трагедия...", пише Бочкала.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Fb
      FB
      5 -6
      10:16, 7 апр 2022
      Как не се намери пък някой да направи лайв включване да снима докато се случват тия неща, няма просто как да ви се върже на лъжите някой.
      • Wo
        wow
        2 -2
        10:46, 7 апр 2022
        Ти не прочете ли, че там още няма мобилна връзка и комуникации въобще. Украйна отвори чатбот в тяхната месинджър услуга, който е снимал на телефона си, да изпраща кадри от руския мир, когато се въстанови връзката.
      • Fb
        FB
        5 -4
        11:01, 7 апр 2022
        А бе WOW, ти вярно ли си толкоз тъп или зорлен се правиш ?
      • Wo
        wow
        1 0
        11:17, 7 апр 2022
        Хайде без вербална агресия. Предлагам ти да отидеш и да се включиш на живо от там. Можеш да пробваш и близо до някой военен обект в България, но по-добре недей. Сигурно си забелязал, че преминаващите през България военни за учения никой не снима, камо ли да предава директно, нито Ф-35, дето са пристигнали вчера. Така че при всички случаи гледаме, каквото позволят военните
      • 33
        333
        2 0
        17:58, 7 апр 2022
        Абе вие видеото не гледахте ли под статията или и това е монтаж! Две държави са върнаха 100г назад! Тва е!
    • 2
      Fb
      FB
      0 -1
      14:46, 7 апр 2022
      Гърмят блока пред вас и не снимаш, ок добре ще му кажа.
      • Не
        Не си в ред, FB
        1 0
        15:51, 9 апр 2022
        Абе ти си голям сеирджия!!!! То пък бива простотия, твоето е безгранична!
      • Ем
        Емин Ага
        0 -1
        21:31, 10 апр 2022
        Абе Галош...ти още малко ще го изкараш че няма война
    Последни новини