От х:

Днес в x:

Кметът Иванов: Стресиран съм заради висшето

Кметът Иванов подари Богородица на ректора на УНСС проф. Борислав Борисов

Всяка година преживявам стрес. Ще го има или не висшето образование в града. С тези думи кметът Георги Иванов се обърна към повече от 200 студенти в центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Днес учебната година бе открита официално. „Георги Иванов спаси висшето в града ви. Иначе Хасково щеше да бъде както би бил Велико Търново без университет. „Велик“ колкото е Велики Преслав“-обяви от трибуната ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов, който лично уважи събитието.

Близо 600 се обучават в хасковското УНСС

150 студенти започват обучението си тази година в хасковското УНСС. Това е първата дистанционна бакалавърска програма в България, разрешена специално от Министерския съвет, похвалиха се от УНСС. Директор на центъра за дистанционно обучение е доц. Снежана Башева. Тя ще отговаря за 4-годишното обучение в специалностите „Икономика“ и откритата тази година „Бизнес Администрация“. Самото обучение ще изглежда така-студентите се самоподготвят, без лекции и упражнения. Един път седмично има консултативни часове, най-често събота или неделя, в които преподавателите от УНСС-София ще идват лично да се запознаят с проблемите по усвояването на материала от бъдещите икономисти. Изпитите са на същата схема. „Това е за работещи хора“- лаконично обясниха от ръководството на центъра. Дипломите ви гарантират работа, обеща проф. Борисов. Къде, не уточни.

Красиви гледки в УНСС

70 % от новопостъпилите студенти са момичета. Близо 40 % са от селищата в областта. Общо бакалаврите са 250, 100 от които във втори курс. Годишната такса при тях е 230 лв. 50 са новите магистри, общо обучаващите са около 300. Тук таксите са минимум 900 лв.

Много от бъдещите висшисти посещават града за първи път
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини