От х:

Днес в x:

В Димитровград: 1500 лв. и минаваш на газ вкъщи

Красимир Минев- зам. кмет на Димитровград

Мащабни дейности по полагане на тръби и изграждане на инфраструктура за газифициране на Димитровград започва фирма „Ситигаз“. Спечелилото търга дружество е уведомило общината с нарочно писмо. От днес администрацията преустановява ремонта и асфалтирането на централните градски улици, по които ще преминават тръбите на газопровода. По-голямата част от асфалтирането на центъра обаче, е приключило, а газификацията ще доведе до ново разкопаване, опасяват се от общината. Дължината на проектираното трасе е 8 920 метра, като съоръжението ще преминава главно по централния булевард "Димитър Благоев".

Необходимите количества газ за абонатите ще бъдат подавани от газоразпределителната станция, намираща се между "Неохим" и "Марица 3", съобщи заместник-кметът Красимир Минев. Газът ще влиза в Димитровград по две главни артерии - едната по "Димитър Благоев", другата по бул. "Бузлуджа", покрай бившия ДАП. Ресорният зам.-кмет по строителството бе категоричен, че докато всички ремонтни дейности не приключат, нито един от потенциалните абонати няма да може да се възползва от новата придобивка. Газифицирането ще протече на три етапа. Първият до края на 2009-та е на стойност 2 млн. лева и ще захранва с газ централната градска част. До края на 2010-та ще завършат и другите два етапа, които ще обхванат и крайните квартали. Всеки желаещ може да мине на газ като плати между 1000 и 1500 лв за включване към инфраструктурата, съобщи представителят на „Ситигаз“ Александър Кожухаров.

Все още не е ясно дали „Ситигаз“ сама ще полага тръбите или ще бъде наета фирма-подизпълнител. Яснота ще има в началото на следващата седмица, допълниха от димитровградската общинска администрация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини