От х:

Днес в x:

Адвокат крие гавра с дете. Учители с по 600 лв. за дрехи. Преглед на печата

Адвокат крие гавра с дете, пише в голямото заглавие над главата си днешният брой на “Хасковска Марица”. Става дума за вчерашното съдебно заседание, в което се разглеждаше молбата за промяна на мярката “задържане под стража” на харманлиеца Недко Орлинов. Той бе арестуван и обвинен в незаконен секс с 12-годишно дете. Адвокатката му Галина Славова вчера поиска делото да се гледа при закрити врати и да се изгонят репортерите от залата. Съдът не допусна това. Недко Орлинов бе оставен зад решетките по решение на окръжните магистрати.

Родители скочиха срещу кръстовище убиец, акцентира още на първа страница вестникът. Става дума за кръстовището на бул. “България” с “Ангел Кънчев”, до училище “Кирил и Методий”. Насъбралите се отговорни фактори коментирали поставянето на “легнали полицаи”, но законът не позволявал такива в близост до кръстовище.

Ако законът не позволява това, значи “легналите полицаи” до кръстовището между ул. “Стара планина” и ул. “Кирил и Методий” до СОУ “Васил Левски” са незаконни.

Огромна снимка до главата на вестника показва издателя Атанас Спасов и пописващия актьор Стефан Цирков в прегръдка. Вечна любов, лошо няма.

Магаре вместо Хасково излиза срещу Хеброс, четем на спортната страница. Феновете на хасковския клуб щели да пуснат на терена истинско магаре в знак на протест срещу провалената сделка с продажбата на клуба.

Няма ваксина срещу свински грип, твърди в интервю пред вестника д-р Снежана Иванова от РИОКОЗ Хасково. Разговорът с нея е на 4 страница.

В броя е публикувано и интервю с Красимир Захариев, един от новите почетни граждани на Хасково. Заглавието е “Цял живот страдаме от ментета”.

Какво да се прави, истина е. Както обича да казва един приятел – “В тоя живот аз съм дотук. За следващия да си намерят някой друг”.

Учители с по 600 лв. за дрехи, информира в голямото си заглавие “Новинар юг”. Парите били раздадени на педагозите в община Тополовград.

“Монолит” срещу музея в Александрово, четем в другия акцент на първа страница. Изпълнителният директор на фирмата на Иван Стаматов – Иван Гавриков, подал жалба срещу строителството на музея. А той бе построен от “Монолит”, допълва изданието. Впрочем сградата нямала издаден акт 16 – за въвеждане в експлоатация.

Баща и син пердашат с кол и брадва роднина, пише в акцента на 3 страница. Пиянската свада станала в Харманли.

Боли ме за хасковския футбол. Сърцето. Това казва пред вестника Емил Траилов. В интервю той разказва своята версия за провалената сделка с футболния клуб.

Интервю с Мая Новоселска предлага още на читателите си “Новинар юг”. То е публикувано на 6 страница, а на следващата има материал за Антон от ПМГ, който спечели бронзов медал на международната олимпиада в Пловдив това лято.

Това бяха основните теми в днешия регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини