От х:

Днес в x:

Прокуратурата: Сексът с 12-годишната от Харманли може и да е изнасилване

Обвинението срещу 20-годишния Недко Орлинов от Харманли, който бе арестуван, а по-късно обвинен в незаконен секс с малолетна, може да бъде преквалифицирано в изнасилване. Това заяви днес в залата на окръжния съд в Хасково зам.-окръжният прокурор на Хасково Елена Катранджиева. Тя се яви като представител на обвинението в заседанието, на което бе разглеждано искането на Недко Орлинов да му бъде изменена мярката „задържане под стража“.

По думите на прокурора разследването тепърва ще изяснява дали синините и белезите по тялото на момичето са от ударите на Недко, известен в Харманли като Кертика. Досега обвинителите приемаха, че е възможно детето да е бито от майката или брат й. Основание за това им дава признанието на момичето, че доброволно е правило секс с Кертика, а връзката й с него не се приемала от семейството.

Според съдебния лекар д-р Христо Еленски обаче става дума за брутално изнасилване. Заключението е категорично записано в експертизата по делото.

Адвокатката на Кертика – Галина Славова, поиска процесът да се гледа при закрити врати и да се изгонят репортерите от съдебната зала. Магистратите обаче отхвърлиха това искане. А минути по-късно и другото искане – за промяна на мярката за неотклонение и му остави определената от съда в Харманли - „Задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини