От х:

Днес в x:

Търбушат “Балко” за 100 бона. Абсурд: сграда в Свиленград с два нотариални акта. Преглед на печата

Абсурд: Сграда в центъра на Свиленград с два нотариални акта, пише в заглавие над главата в днешния брой на “Хасковска Марица”. Става дума за НТС, където сега се намира дискотека. Общината е иззела сградата през 2007 г. сега тя има два акта за собственост. Абсурдът се нищи от съда.

Мотаят майка с бебе за изгубена карта, пише в другия акцент напърва страница. Случаят доказва, че няма ненаказано добро дело. Млада майка открила изгубена кредитна карта и се опитала да я предаде в полицията. Оттам започнали да я мотаят – първо да иде в банката, сетне – в районното. Тя имала нещастието да се обърне към полицаите в областното.

Баба взе шевролет от тотото, четем още на страницата. 68-годишната Катинка Делчева от Харманли спечелила джипа от втори тотошанс на 6 от 49.

Росен Киришев замразява казиното на границата, четем на втора страница. Причината била кризата и отказа на инвеститорите да участват в проекта до ГКПП Капитан Петко войвода.

Кърджалийският спорт минава към Хасково, информира изданието на спортната страница. Силвия Тенчева официално пое поста главен експерт към спортното министерство.

Търбушат “Балко” за 100 бона, пише в заглавието над главата в “Новинар юг”. Бандити пробвали да влязат в сградата на фирмата през покрива, но тя имала двойно осигурен СОД.

Данъчна балтия за Квартала на богатите, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Вместо да възстановят 100 бона данъчен кредит на ЕТ “Алекс”, от данъчното му треснали акт за 200 000 лв. Фирмата ще обжалва, но докато текат процедурите, може да фалира. Думите са на собственика Салим Айледин.

Фирми ще блокират сметките на много общини, пише в акцента на втора страница в броя. Тезата е на хасковския кмет Георги Иванов на вчерашния Ден на диалога, проведен в Димитровград. Градоначалникът се мотивира с факта, че има много спечелени, но нефинасирани реално проекти, по които работата вече е започнала. Фирмите ще поискат парите си за свършеното и могат да наложат запор на общините.

Тук единственият неясен въпрос е защо изобщо е започнала работата по проект, за който все още не са били осигурени парите. Има разлика между обещано и дадено. Пък и когато обещава Станишев, човек все трябва да има едно наум. Справка – пречиствателната станция на яз. “Тракиец”.

Кризата тури мистрията във фризера, четем в голям материал на 7 страница. Той е след публикация в Haskovo.net за съкратените над 10 000 дюлгери в областта. Твърдението бе на шефа на браншовата камара Александър Киримов. Той е потърсен за дообяснение. “Ами 300 фирми, по 20 съкратени, сами преценете колко са”, дообяснява Киримов за изданието. 

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини