От х:

Днес в x:

Връчиха за 17 път наградите в конкурса „Жената - любима и майка”

Победител в традиционния Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка” в Свиленград е Маргарита Мартинова от София. Голямата награда й бе присъдена за цикъл стихотворения – „Вземи крилата ми”, „Невести на войната” и „Далечна е нощта на майките”. Наградата и специалната статуетка на конкурса връчи заместник-кметът на община Свиленград Мария Костадинова.

След 2-годишно прекъсване тази година  бе възстановена традицията отличията да се раздават на тържествена церемония. Присъстващите на събитието почетоха с минута мълчание паметта на поета Ивайло Балабанов и неговата съпруга и муза -  Ваня, които  бяха важна част от развитието на конкурса като жури, а в последните си няколко години големият свиленградски поет бе и почетен негов председател.

Поетичният конкурс, посветен на жената, се провежда за поети любители от 2004 година по инициатива и със спомоществователството на Елена Манолова, съпруга на Георги Манолов - кмет на Свиленград от 2004 до 2019 г.

Вече 17 години конкурсът се организира от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870”. Наградният фонд се осигурява от община Свиленград и Елена Манолова, която предоставя първата награда и специалната статуетка „Утро” от Б. Бондиков, станала символ на конкурса.

Тази година за участие в поетичната надпревара бяха подадени общо 315 стихотворения от 144 автори от цялата страна. В категорията до 18 години се включиха 19 деца и младежи.

Жури с председател Боян Ангелов  и членове - поетите Боряна Станева и Атанас Звездинов, оцени творбите и излъчи победителите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Fe
    fen
    4 0
    12:57, 12 мар 2022
    Да учредят,награда и за тъщата.Тя е по-важна,от жената!
  • 2
    Чу
    Чудо
    7 0
    13:44, 12 мар 2022
    Само г.л.у.п.о.с.т.и
  • 3
    :-
    :-D
    8 0
    14:11, 12 мар 2022
    Хасково нет пуснете коментарите за опашките за златото олио да стане страшно в коментарите. :-D:-D:-D
Последни новини