От х:

Днес в x:

1000 лв и Богородица от кмета за Антон

Антон получава наградата си от кмета Иванов

С парична премия от 1000 лв и златна монета с лика на Богородица община Хасково почете днес най-успешния български участник в световната олимпиада по информатика- Антон Анастасов. 12-токласникът от хасковското ПМГ „акад. Боян Петканчин“ спечели бронзов медал измежду 250 участника от 83 държави на форума в Пловдив през август.

„Надяваме се с тази скромна сума да инвестираш в своето развитие и когато напуснеш Хасково, да помниш, че тук е било началото“, каза кметът Георги Иванов,който лично връчи наградите. Той изрази съжаление от факта, че всички умни и талантливи местни момчета и момичета рано или късно напускат града, но им пожела за в бъдеще да намерят своето основание да се върнат.

С грамоти бе отличен и целия представителен отбор на школата по информатика към математическата гимназия, начело с преподавателката Веселка Константинова.

Със златните момчета и момичета на школата по информатика

Оказа се, че звездата на отбора, Антон, се е отплатил по достойнство на училището, което го създаде. Дарените заради неговите постижения компютри се оказаха от още по-висок клас от очакванията, сподели с Haskovo.net Веселка Константинова. Всеки от тях бил с двуядрен процесор, 4 GB RAM и серия други хардуерни екстри. Плазмените монитори пък били 17-инчови от престижна марка. „Всеки компютър е поне 1200-1500 лв. на свободния пазар. Цялата пратка от 105 компютри е към 150 хиляди направи в движение оценката Веселка Константинова. В училището още умуват къде да инсталират устройствата. До 5-ти октомври пък Антон ще умува дали ще получи наградата Джон Атанасов, за която е номиниран заедно с още 8 компютърни таланта от страната.

Ръководителят на школата Веселка Константинова получи специална грамота
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини