От х:

Днес в x:

В БЧК-Хасково първите дарения в помощ на Украйна вече са факт

Изображение 1 от 5

    Още от рано сутринта, преди да отидат на работа, хасковлии се организираха и се включиха в кампанията на Българския червен кръст за събиране на помощи за хората в Украйна и бежанците от там, които търсят убежище у нас.

    Кампанията на БЧК върви в цялата страна. Призивът е за дарения на обувки, одеяла, спални комплекти, чорапи, дрехи-мъжки дамски и детски.

    „Този апел, който е отправен към българското население за събиране на хуманитарна помощ и откликът показват, че българинът неведнъж е показвал своето милосърдие и съпричастност, независимо от тревогите от които е съпътстван. Тази кампания за пореден път ни показва, че сме с внимание и отношение към страдащите. Казваме на всички едно голямо благодаря, на всички дарители!“, посочи директорът на Областния съвет на Българския червен кръст в Хасково Минка Мечеринкова.

    Пунктът на БЧК, който се намира на ул.„Иларион Макариополски“ №2 /зад УНСС/ ще работи всеки ден от 9 до 18 ч, включително и в събота и неделя, както и на националния празник 3-ти март, който е официално обявен за почивен ден.

    Има открита и банкова сметка, в която желаещите могат да даряват суми в помощ на хората от Украйна. Нея може да я видите в секцията със снимки към материала.

    Събраните дарения ще бъдат сортирани и разпределени. Част от тях ще бъдат изпратени към Украйна. От БЧК -Хасково посочиха, че имат готовност да подпомогнат и бежанците, които потърсят убежище в региона.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пи
      питам
      4 -3
      19:36, 28 фев 2022
      Украйна включва и Донбас. От тази помощ ще има ли за бомбардираните в продължение на 8 г Донбаски села и градове от неконтролируемите бандеровски батальони.
    • 2
      Hh
      Hhh
      1 0
      11:41, 1 мар 2022
      Дарявайте за жените и децата!
    Последни новини