От х:

Днес в x:

Снегът събори дървета и скъса кабели в Хасково

Изображение 1 от 2

    През цялата нощ и тази сутрин екипи на ОП “Екопрогрес“ и снегопочистващата фирма почистваха централните булеварди, кръстовищата, основните квартални улици в Хасково и селата от падналия сняг. Дейностите ръководи лично заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев.

    Към момента ситуацията е спокойна. В 3,40 часа е имало инцидент с паднало на пътното платно дърво на ул. „Панорама“. То своевременно е отстранено от аварийните екипи на Пожарната, съвместно с „Екопрогрес“. Пак през нощта от тежкия сняг са скъсани кабели в района на ОУ „Любен Каравелов“, на ул. „Дунав“ и на ул. „Пещера“. След спешна проверка от страна на EVN е установено, че по тях няма напрежение. Отстранени са от дежурните екипи на „Екопрогрес“. Скъсаните кабели са на интернет доставчици, откъдето казаха, че работят бързо и вече повечето от проблемите са отстранени.

    Специално е обработен районът до Старческия дом на „Кенана“, където също има паднало дърво. В момента пътят е проходим. Сега техниката обработва по-малките улици в кварталите, парковете, чистят се и пешеходните зони.

    Припомняме, че е задължение на собствениците на търговски обекти, на обществени сгради и частни имоти да почистят пространствата пред тях. Работата на снегопочистващите екипи не е прекъсвала през цялата нощ, ще продължи и през деня.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Кл
      Клокотница
      3 -5
      11:33, 28 фев 2022
      В селото няма ток от вечерта? Причина може ли да ни кажете?
      • Къ
        Къртица ли си?
        8 -1
        12:22, 28 фев 2022
        Жегата! Стопили са се кабелите!
    • 2
      Ек
      Еко
      0 0
      08:26, 1 мар 2022
      Обади се на Екопрогрес
      явно те са хората в Хасково
    Последни новини