От х:

Днес в x:

Съдийски бойкот в Димитровград. Меричлери се уреди с ново гробище. Преглед на регионалния печат

„Меричлери се уреди с ново гробище за 1400 лв“ пише във водещо заглавие вестник „Новинар Юг“. Толкова ще излезе на община Димитровград разширяването на претъпкания гробищен парк на селото. Сумата е броена за 4 допълнителни декара, които димитровградския общински съвет наскоро констатира че са частни.

„Куйович: плащах на министър Петков“ Черногорецът Будимир Куйович заяви пред върховния касационен съд че докато имал бизнес в България плащал на вътрешния министър Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров. Когато им спрял кранчето те започнали делото срещу него. Сочения за наркобос черногорец за пореде път отрече че е бил трафикант на дрога. В 1 месечен срок ВКС ще се произнесе по делото.

„Пътното оставя областта без пътища през зимата?“ водещо заглавие от втора страница. Оказа се че националната агенция пътища още не се била разплатила с фирмите чистили от снега през миналия сезон. Ако това не стане до началото на този зимен сезон то няма да има кой да чисти, алармираха вчера общинари и пътни началници на среща в областна администрация. По всичко личи че и тази година зимата отново ще ни изненада лошо, колкото и предварителни срещи да се правят. На най важния въпрос-къде са парите, така и няма задоволителен отговор.

„10 фирми стискат 200 бона за заплати“ от страница първа. При това големи фирми -“Българско сирене“ Харманли например дължало 125 хиляди на работниците си и почнало да ги изплаща когато от инспекцията по труда го проверили. Това е една добра идея и за пътното което бави парите на почистващите фирми. В тая страна всеки се прави на дявол и няма да се откаже докато не го разтърсят със солени глоби.

„Бизнесмен скатал 2.4 млн данъци“. В общия контекст за дължими пари. Това си е национален спорт на българите-да таковат държавата. После когато тя им го натакова, всички се питат що става така.

„Русев иска следовател за шеф на районен съд“ Председателят на Хасковския Окръжен съд Росен Русев лобирал шеф на димитровградския районен съд да стане шефът не териториалното следствено отделение в Димитровград Коста Костов. Мандатът на настоящия председател на съда изтича на 9-ти ноември което означава че до средата на октомври трябва да са ясни и други кандидатури. Костов обаче имал огромни шансове заради подкрепата на хасковския съдебен шеф.

Темата е водеща за „Хасковска Марица“. В нея вестникът вижда екшън-съдиите в димитровград били недоволни от номинацията на следователя Коста Костов и му готвели бойкот.

Водещото заглавие е „Фирми гърмят за неплатени заплати“ Новината е от пресконференцията на социалното и инспекцията по труда. Според нея 10 фирми изброени поименно са спестили на служителите си към 200 хиляди лева. Както веднъж казахме вече, харманлийски производител на сирене дължал 125 хиляди лева. Добавят се и имената на останалите длъжници.

Областна администрация Хасково била наградена за достъп до информация, информира в кратка дописка от страница първа изданието. Администрацията ни била най добра в предоставяне информация на гражданите. Дано и самите граждани са съгласни с това.

„Излъгаха болни с помощи“ Диабетоболните в града трябвало да получат хранителни пакети с риба и пиле в тях. Пак получили пакети с храна но без пилето и рибата. Щели да се развалят, мъдро заключава шефът на тукашния съюз, затова човекът взима соломоново решение-дава по две- три на по бързо пристигналите членове. За закъснелите-грах и пюре от домати. Гадното в случая е че това са социално слаби диабетоболни които не могат често да си позволят такава храна. Ако въобще могат. В момента в България обаче се краде от всички, включително и от най-бедните.

2-ра страница-“Герб хвърля петролен бос в битката за Стамболово“ Петролния бос е Господин Господинов който ще се бори с ДПС за кметското място в общината овакантено от Гюнер Сербест. Още заглавия:“Размотават многодетен татко за добавки“-мъжът имал 4 деца но получавал детски само за три от тях. Много пари изхарчил за идване до Хасково в търсене на 4-тата добавка. „Двойна цена за кметски имот“ -кметът е този на село Мезек, имотът му бил със завишени пари за закупуване. „30 на ден на борсата“, „Парад на телескопите в Ноща на учените“, „Българе за празника на Свиленград“. Програма на 3 национални и една местна телевизия. Както се казва от кора до кора!

На криминалната страница-темата със съдийския бойкот в Димитровград и „Решетки за насилника от Харманли“. Все още не е ясно дали харманлиеца Недко Орлинов е изнасилил 12 годишно момиче или е правил незаконен секс с малолетна.

„Стара жена даде на измамник спестяванията на сина си и се обеси“ -женицата била от село Мартен Русенско и била измамена по познатата схема за роднина който блъснал дете на пътя. Парите, 10 хиляди паунда и 1000 евро, били на сина и от гурбет в Англия. Старицата не понесла постъпката си и сложила край на живота си.

Последното от страницата-коментар на тема „Не ни пързаляйте през зимата!“ Темата е за пътното и липсващите пари. Тя между другото изпълва цялата 4-та страница. Пътищата ще си останат сковани от лед и сняг както всяка година, прогнозира вестникът.

И една любопитка касаеща спортът и на двата вестника. И на двете първи страници-снимка на ухиления Добрин Добрев как слиза от автомобилът си в Хасково. Информацията е че кандидат купувачът на ФК „Хасково“ пристига в града. Толкова. До подписването на дългоочакваната сделка има още толкова стъпки-настанява се в хотел, работен обяд със Здравко Узунов, среща с акционерите. Предстои да ги прочетем.

Това бе почти всичко от днешната регионална преса.

Георги Христов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини