От х:

Днес в x:

Кертика от Харманли зад решетките за секс с малолетна

Недко Орлинов в съда в Харманли

Недко Орлинов от Харманли, известен в града с прякора си Кертика, днес следобед бе оставен зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”. Той е обвиняем па чл. 151 от Наказателния кодекс за секс с малолетна – 12-годишно момиче.

В съдебната зала стана ясно, че 20-годишният Недко има зад гърба си вече 9 присъди – за кражби и грабеж. От затвора той е излязъл на 13 юли тази година. Кертика има дълго криминално досие.

За случая с 12-годишното момиче писа вчера “Хасковска Марица”. Вестникът нарече инцидента “изнасилване”. В съдебната зала днес обаче изобщо не стана дума за изнасилване, което е едно от най-тежките престъпления, за което българският Наказателен кодекс предвижда огромни наказания. Харманлийската прокуратура преценява случая само като незаконен секс с малолетна, за което се предвижда наказание до 6 години затвор.

Скандалното в случая е, че експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски е категорична – става дума за изнасилване, и то брутално изнасилване. По тялото на момичето имало синини от удари, детето е бито и изнасилено, заключава експертът.

От прокуратура в Харманли отказаха да коментират експертизата на съдебния лекар, която впрочем е приложена в папката по делото.

Подробности за разтърсващата драма в Харманли четете утре в Haskovo.net.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини