От х:

Днес в x:

Пътното ще ни остави без снегорини през зимата

Радостин Ламбрев

Национална агенция пътища не се е разплатила с фирмите осъществили почистването на републиканската пътна мрежа през миналогодишния зимен сезон. Това съобщи началникът на хасковското пътно Радостин Ламбрев. Темата е била обсъждана на срещата между областните пътни началници на 18-ти този месец. Според последна информация задълженията трябва да бъдат покрити до края на октомври. Ако това не стане има реален шанс да не се осигурят услугите на почистващи фирми през новия сезон. Причините за забавените заплащания не бяха изяснени. Общото обобщение бе „криза“. „Пътното ще плаща на километър почистен път. Ако пътят не е почистен фирмите ще останат на сухо, ангажира се Радостин Ламбрев с политиката на управлението му през новия зимен сезон. Републиканската пътна мрежа е обезпечена с договори за почистване. За Хасково, Димитровград, Стамболово и Минерални бани ще се грижи консорциум „Крепост“. Друг консорциум „Свилена“ ще почиства пътищата между Свиленград, Ивайловград и Любимец.

Интересно е положението в Харманли. За почистването на пътищата в общинатаи в съседните Тополовград, Симеоновград и Маджарово отговаря „Пътно поддържане Харманли ЕООД“. Същата фирма ще почиства и общинската пътна мрежа в Харманли. Това изрично бе препоръчано да не се прави от областния експерт по сигурността Стефан Марков. На срещата с кметовете на общини и държавни служби, той заяви, че съвместяването в една фирма на почистване на републиканска и общинска пътна мрежа води до плачевни резултати. Точно в такива случаи е имало непочистени пътни участъци, посочи Марков. За тази година са осигурени 7 800 кубика пясък, 1850 тона сол и студена смес от 850 тона. „Трябва да е достатъчно“ заключиха отговорните лица.

Областният Румен Данев и Стефан Марков/отдясно/ посочиха слабостите допуснати миналата зима

Изтегляне на закъсали тежки автомобили, шофиране в забранени за шофиране участъци и каране с висока скорост, са главните слабости за миналия зимен сезон. Дали през тази година старите слабости ще бъдат избегнати ще стане ясно на 15-ти октомври когато ще е заключителната среща в областна администрация на кметове и шефове на структури имащи отношение към сигурността на пътя през зимата.

Снегорините може и да не тръгнат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини