От х:

Днес в x:

Jazzzz. Големият бенд и екзотичните дами на Haskovo Jazz 2009 (видео)

Снимки: Кеворк Хазарян (Кево)

От единайсет години в Хасково не е идвал биг бенд. Лесно им е в Димитровград, имат си собствен. Любителите на джаза в Хасково пък имаха своите 2 часа с голямата енергия, с която изпълни салона на театъра Big Band Пловдив.

Биг бенд Пловдив в цифри и факти: един от най-младите и  най-активно концертиращи състави; издържа се сам – зад него не стои институция, както е при други подобни състави в България. На Haskovo Jazz идва, въпреки скромните финансови условия. Според профила в MySpace, музикантите са 18. Е, снощи не ги броихме, но сякаш звучаха като повече. Сред тях - известни инструменталисти от легендарните “Бели, зелени, червени”, както и солисти на Операта в Пловдив. Репертоарът е много обширен - пиеси на Глен Милър, Джордж Гершуин и др., както и аранжименти на латино и поп хитове. Почти всички пиеси са аранжирани от Николай Гешев, младият диригент, който видяхме снощи на сцената на театъра. Един от неговите кумири – Глен Милър – също е едновременно и тромбонист, и диригент на известен и много търсен на времето оркестър. “В ерата на интернет – казва Николай – никак не е трудно да бъдеш добре информиран. Трябва само силно желание да се развиваш и да имаш любов към работата.”, това пак в MySpace. В театъра чухме и думите му на благодарност към организаторите на Haskovo Jazz, усетихме щедрата усмивка към публиката, с която бендът поднесе изпълненията си. Петър Салчев, гласът, който ни изненада приятно предишната вечер пред Амброзия, отново пя с биг бенда.

Друг солист на бенда, Владо Доктора (Владимир Хаджииванов от Бели, зелени, червени) също изказа добрите си чувства към града ни. Освен топлия прием от страна на публиката, който го свързва с Хасково, той има в живота си нашенския котарак Шуши. Усмивката, споделена от бенда и публиката, продължи през цялата вечер. Както и джазът.

Дамите на Haskovo Jazz 2009. Снимки: Кеворк Хазарян

Екзотично присъствие на фестивалната сцена имаха снощи дамите. Най-красивата жена на Биг бенд Пловдив блестеше със своята флейта и с младостта си. Друга дама, Мария Арнаудова се включи в джем сешъна по-късно. Там беше и Ева Перчемлиева, едно от красивите млади лица на Haskovo Jazz. До малките часове на 24 септември продължи Маримба Джем с Виктор Бенев, е, мястото няма да стигне за имената на всички, които се включиха.

Пускаме ви малко видео, за ориентация. Всъщност трябва да проявите търпение докато се зареди, като за интернет идва малко дълго... 10 минути от часовете музика, които не пожелахме да съкратим повече. Вижте малко по-долу.

И като става дума за дамите в джаза – очакваме тази вечер от 19 часа Мая Новоселска на сцената на театъра, с Румен Тосков, пиано и Росен Захариев – Роко, тромпет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини