От х:

Днес в x:

Бедни вадят по 5 бона за парно. Лозари бойкотират гроздобера. Преглед на регионалния печат

„Бедни от Георги Кирков вадят по 5 бона за парно“, водещо заглавие във вестник „Новинар Юг“ В новите блокчета за социално слаби, май има слаби само на хартия, подозират от общината след като се оказа че доста от новонастанените си позволяват „благинки“ недостъпни дори за средно заможния гражданин. Пример-неколцина от уж бедните искали да си направят локално парно. За справка-струва поне 5 бона на човек. Други слагат климатици. Парите били от подаръци. Ами като тръгне да плаща 200 лв ток през зимата пак ли ще има някой който да му прави подаръци? Този път май не върви оправданието че списъците на "слабите" са подадени така от социалното. Да, направена е справка със службата, но по думите на кмета при откриването, селекцията на социално слабите принадлежи изцяло на общината. Жилища са се дали на „най нуждаещите се“ Жалко че не са планирали и климатици, явно и от това са имали нужда „бедните“.

„Ревизия изпари басейна на Смокините“ Според ревизорите на почивна станция „Смокините“ няма басейн. Според кмета Георги Иванов и всички почивали там, има. Че има има и снимката от първа страница го доказва. Басейна бил „допълнителна дейност“ невключена в първоначалния план. Затова проверяващите го отсвирват. Според думите на Г. Иванов ревизията е манипулативна.

114 млади фермери от региона ще получат по 25 хиляди евро, информира от първа страница вестникът. Програма „Млад Фермер“ е 5 годишна и стимулира реално работещи земеделци и животновъди. Парите се печелят чрез проекти към министерството на земеделието и храните.

Кабеларките в Димитровград с такса от 42 стотинки на стълб. Това ще гласува на сесия местния общински съвет. Въздушна кабелна мрежа се допуска в случаите когато се прокарва в райони с ниско жилищно застрояване. В Хасково май няма такива случаи. Тук се брои на линеен метър. Метри има много.

„Кметът Георги Иванов иска от Стаматов 10 бона за обида“ е водещо заглавие от страница трета. Искът бил заради обида от определението „Тъмна сила“с която бизнесменът нарекъл градоначалника в интервю пред регионален вестник.

4-та страница е посветена на цирка с провалените трансфери на Левски в руския Рубин. Статия от mediapol.bg проследява хронология на резила за който цяла Европа ни се смее. Левски успя да се легитимира като Евроидиота на България. Те се опитваха от няколко години. 1:17 в ШЛ не стигна, но сега мисията бе успешна. Цяла Европа ни се смее.

„Хасковлия“ влезе в залата на славата на ФИБА“. Артемик Арабаджиян-Арто. Това е единствения български рефер ръководил финал на олимпийски турнир по баскетбол. При това не кой да е а епичната битка от Мюнхен 1972 година когато СССР побеждава инфарктно САЩ с 1 точка и става шампион.

Обичайните текущи информации от спортната страница сред която се открояв отборната титла по карате спечелена от „Аида Нет“ от държавното първенство. Някъде в долния ляв ъгъл има интересно заглавие: „Добрев дава правата на юношите на Узунов“. Интересно, защото това бе главния препъни-камък пред сделката за продажбата на ФК „Хасково“ и сега всичко поне на теория би трябвало да е готово. Интересно и заради нещо друго-договорката е направена по време на ПРЕГОВОРИ между Здравко Узунов и Добрин Добрев за които Haskovo.net първи информира че започват в сряда. Това разбира се не е толкова важно, но във вчерашния си брой колегите направиха новина, че преговори НЯМА да има. Ето обаче че се пръкнало споразумение. Почти като непорочното зачатие. Браво колеги, преоткрихте библията.

Няма много за преглеждане от „Хасковска Марица“. Цялата първа страница ни убеждава в предимствата да пазаруваме в един супер-маркет. В остатъка от полето за писане прочитаме че „Лозари бойкотират гроздобера“ Искали 50 стотинки на килограм иначе няма да продават. И какво до следващия гроздобер ли ще държат гроздето? Десертните се харчели добре ама винените не вървели жалва се кметицата на любимешкото село Малко Градище. Интересното в случая е че производителите налагат на каква цена да им се изкупува продукцията, тоест каква ТРЯБВА да им е печалбата от нея. Ако си припомним че нещо подобно се случи с пшеницата, ще си припомним и друго-че хляба за месец скочи от 60 ст на 1 лв.

„Софиянец обърка времето в Хасково“ Става дума за прословутите часовници в центъра които пак не работили. Втръсналата на всички тема е Тема на броя за "Хасковска Марица" и пълни цялата 4-та страница. Това е фундаменталния проблем на Хасково и тия 21 хиляди лева страхотно ощетяват местния данъкоплатец. Тц, тц.

„4.5 кг тумор извадиха от бъбрек на Хасковлийка“ водещо заглавие от страница втора. Нормален човешки бъбрек тежи 150 грама, тоест близо 30 пъти по-малко. Рядката операция прави един от най добрите уролози в България д-р Иван Вълканов. Тревожното е друго, алармира вестникът, от 2000-та година има бум на рак на бъбреците в Хасковско. Никой не може да даде обяснение защо, вкючително и лекарите.

„Служителка на д-р Шопов краде“ заглавие от страница 3-та. Някои биха добавили че в тая болница не само служителите крадат. Вестникът добавя редакционен коментар. Изпъстрен с поучителни румънски поговорки. Една от тях: бий жена си често, ако ти не знаеш защо, тя със сигурност ще знае?!! Сигурно има отношение към темата, ако прочетеш целия коментар.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини