От х:

Днес в x:

Сводник изнасили 12 годишна. Преглед на регионалния печат

„Сводник изнасили 12 годишна“ оповестява „Хасковска Марица“ във водещо заглавие от първа страница. Подозирания за сводничество Недко Орлинов от Харманли насила качил 12 годишна девойка в колата на негов приятел и впоследствие я изнасили в дома си. Това едната версия. Втората, разработвана главно от репортерите на вестника, е че жертвата се познавала от близо година с извръшителя и още оттогава имала интимна връзка с него?! Затова случаят се тълкува като противозаконен акт на секс с малолетна. Пикантериите в информацията поместена на трета страница продължават със отправени заплахи към семейството на пострадалата че ще бъде избито с брадва, съучастник известен със участието си в престрелки в ромската махала на Харманли. Досущ като в мафиотски роман, героите се съобщават само с първи имена и родословие. Например: в колата бил Асен, брайт на Айчо?!!/кой по дяволите е Айчо/ и т.н. Следствието продължава. насилникът/или секспартньора/ е в ареста за 72 часа.

След секса идва ред на кръвта“ Новобранец на пътя уби хасковлийка“ 19 годишно момиче от Хасково на име Правдомира, била ударена челно от Фолксваген управляван от шофьор от Гълъбово който имал само 4 месеца стаж зад волана. Момичето издъхнало в спешния център на старозагорската болница. През почивните дни на пътя умряха още 4 души включително и дете на 13 години, припомня черната статистика вестника.

„Помилваха митничаря хакер“Челното заглавие на „Хасковска Марица“ съобщава за щастливата развръзка по разследването на Петър Иванов от наркоотдела на свиленградската митница. Човекът бил обвинен че чрез външен интернет въвеждал заблуждаващи данни за мобилните групи. Митничарят поставил устройство с което достъпът до митническата система можел да се извършва не само от служебните компютри, както е по правилник. Било по лесно за колегите оправдава се той. Няма данни че са извършвани злоупотреби, но все пак митничаря е наказан с последно предупреждение.

„Пловдивска грация щурмува общината“ Общината е Димитровград, а покорената „крепост“ 14 етажната кметска администрация. Станимира Делева от Пловдив я е изкачила само за 3 минути в алпинисткото състезание в чест на независимостта.

Още заглавия от страница първа: „Правят тръбата със заменки“-собствениците на имоти по пътя на трасето Бургас-Александрополис ще бъдат обезщетявани със земи, не с пари. „Автотехници само с квалификация“, предвиждат промените в закона по пътищата. „Професор плаши със смърт семейството си“-темата е за домашното насилие и е развита на страница 5-та.

На страница 4-та, разследване на вестника за инцидентът в Книжовник, където рано сутринта е била подпалена колата на отявлена опозиционерка. Опозиционерка на кмета Наско Колешев. 53 годишната Милка Колева се противопоставяла на незаконните според нея такси охрана които кметът прибирал. Не го казва директно, н о намеква връзка между инцидента и отношенията си с кмета. Той естествено отрича.

Преговорите за продажбата на Хасково от Здравко Узунов на Добрин Добрев е водеща на спортните страници и в двата регионални ежедневници. След като името на варненския предприемач бе завъртяно в публичното пространство от Haskovo.net сега спортните отдели проверяват още една информация на нашия сайт, за стартиращите днес лични разговори между собственикът и кандидат купувача. Узунов и добрев преговарят днес, потвърждава „Хасковска Марица“Може и да преговарят ама няма да е днес, контрира „Новинар Юг“. По тяхна информация това ще стане утре, или айде-вдругиден. По късно за спорта там обаче.

Водещото заглавие на „Новинар Юг“ е „Закриват данъчното-става само офис“. Местната Териториална дирекция на НАП минава на подчинение на Пловдив и от дирекция става само офис. В него ще се помещава един отдел-обслужване на клиенти. Ревизорите и публичните изпълнители, минават към пловдив. Структурната реформа няма да засегне гражданите успокояват от данъчното.

„Крадла на самоличности избяха от РПУ-Димитровград“17 годишна Габровка била закопчана от ченгетата но се измъкнала през прозореца на тоалетната. Макар и непълнолетна девойката имала дълго криминално досие.

„Чакат заповед от Бойко за Въчева и Нанев“ Това са кандидат-замобластни които се спрягат отдавна но още не са назначени. Бойко трябва да реши, потвърждават лаконично депутатите Делян Добрев и Фани Христова дошли в Хасково покрай независимостта.

„Меричлери без място за нови погребения“Гробището било препълнено а съседния парцел общината мислела че е общински ама той не бил. Сега спешно дирели човека да му наброят пари и да го откупят. Въобще не се споменава какво ще стяане ако той каже не! Вероятно в Меричлери ще спрат да умират.

На страница трета, свенливо свряно в ъгъла заглавие съобщава че: Георги Иванов съди днес Стаматов за тъмна сила“ Квалификацията строителния бос направил в интервю за „Хасковска Марица“ преди месец. Градоначалникът завел дело. Днес от 15 часа е заседанието в районния съд. Ще се види с кого е силата.

„Кръчмар и съпрузи наръгани в меле“ от страница 3-та. „Килър заплаши: ще се самоубий“ Съвсем по специалността. Дерзай ще бъдеш първия.

„Братя и 13 годишен гинат до Харманли“-зверската катастрофа от събота в която бе зачернено турско семейство идващо от Кърджали за Рамазана.

„Ирена Кръстева купува и ВАЦ-овите вестници?“ Интервю с журналистката Ива Николова на стр 4-та. На стр 5-та :Няма още насрочен ден за сделката с Хасково“ Вестникът не помества нови данни по темата която интересува хасковлии, но проверява добросъвестно информацията на други медии. Кога ще настъпи денят Х, в Новинар не знаят. Диа и Григор с обичайните дописки. Останалото е местен футбол от Б и В група.

Това бе повечето от местната преса днес.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини