От х:

Днес в x:

Колко всъщност побира клуб Ралица (видео)

Той е точно като дядовата ръкавичка. Има място за всички и още толкова.

Снощи в джаз клуб Ралица бе началото. Haskovo Jazz 2009 тръгна без официалности, с рисуване, писане и китарата на Димитър Русев. В свободен и творчески стил премина първата вечер на феста. Беше дълга и хубава. Млади лица в публиката, много, защото прииждаха на вълни, кой когато му е драго. И постоянните фенове бяха там, сред тях и дългогодишният приятел и спомоществовател на феста Ясен Калайджиев. Лекар по образование, писател по призвание, музикант с професионални записи в студио, той бе поканен да предстви новата си творба. Романът „Лагерът на невинните”, посветен на насилието над децата, е втората книга на Ясен Калайджиев. На микрофона авторът скромно заяви, че нищо по-различно от казаното в библията няма за казване, благодари на присъстващите, и отправи лично посланието си. А то е  „Обичайте ближния си”.

Продължението на вечерта бе поредното доказателство, че джазът в Хасково е младолик. Пак извън обявената програма се появи Ванката с кавала си и с Митко Русев, а после в трио с Мария Арнаудова импровизираха познати парчета. Ванката е Иван Тодоров, димитровградчанин, току-що завършил фолклор в пловдивската Музикална академия. Впечетляващо звучеше кавала му в джаз стандарта "Take the `A` Train", която изпълниха в трио с Мария Арнаудова и Димитър Русев. Първа класа за душата.

Днес е Deroni Jazz Night  пред Амброзия от 19 часа. Ще свирят Димитър Льолев – саксофон, Петър Салчев – вокал, Борислав  Вълчев – пиано, Александър Леков – бас

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини