От х:

Днес в x:

Тринайстото издание на HASKOVO JAZZ

Иван Лечев

HASKOVO JAZZ стартира за тринайсети път. Тази година почитателите на най-свободната музика ще имат удоволствието да чуят  Иван Лечев, Веселин Койчев, Цветан Недялков,  тримата най-изявени български китаристи. „Акустично трио” ще свирят в последната вечер на HASKOVO JAZZ  2009, 26 септември.

На една от фестивалните сцени, в ДКТ "Иван Димов" ще чуем Мая Новоселска, която е позната на хасковската публика повече като актриса. И като се има предвид, че на пианото ще бъде Румен Тосков, а в добавка - тромпетът на Росен Захариев – Роко, в театъра след 19 часа на 24 септември се очертава обещаваща вечер.

И още един анонс към афиша на феста – пак в театъра на 23-ти, от 19 часа ще свири Биг Бенд Пловдив със солист Петър Салчев (вокал) Вечерта ще продължи с FOUR + SAXES. Четиримата са  Атанас Хаджиев – тенор, Петър Момчев – алт, Горан Ташев – тенор, Тодор Цачев – баритон

Гости от Чехия и Полша ще свирят на феста. Джазът като начин на мислене е и в съпътстващите прояви – изложби, работилници, четения. Цялата програма можете да видите в афиша на HaskovoNET. За пореден път ESCOM и HaskovoNET са партньори на HASKOVO  JAZZ .

Входът за всички прояви е безплатен. Вижте цялата програма

Припомняме: над 1130 изпълнители са участвали през годините във фестивала, който няма комерсиална цел и е с идеята да популяризира джазовото изкуство и да даде шанс на млади талантливи музиканти. Наред с тях на сцената са излизали големи имена - Камелия Тодорова, Милчо Левиев, Петър Салчев, Теодосий Спасов, Йълдъз Ибрахимова, Белослава, Васил Петров, Бели зелени и червени, Вики Алмазиду, Христо Йоцов, БУЛГАРА, Димитър Рупчев, Хилда Казасян,  Елена Колева,Суинг Дикси Габрово, Лот Лориен. Своето изкуство са представяли и утвърдени джазмени от Великобритания, Македония, Полша,  Германия, Унгария, САЩ, Чехия, Турция, ЮАР, Австрия, Дания, Франция и др

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини