От х:

Днес в x:

Разжалват хасковските данъчни

Красимир Стефанов дойде и разби спокойствието на местните данъчни

Хасковската приходна агенция минава на подчинение на Пловдив и от дирекция става само офис за обслужване на клиенти. Това е един от настоящите три отдела в дирекцията. Останалите два-„Контрол” и „Събиране” минават към пряко подчинение на Пловдив. Местните бирници ще контролират и събират данъци от други градове, а дейността в Хасково ще се извършва от инспектори от други региони. Мярката по същество е антикорупционна и цели по-висока събираемост на данъци и задължения, както и избягването на натиск от страна на проверяваните фирми, съобщават данъчните. Тези моменти от структурната реформа бяха обсъдени по време на посещението на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. През уикенда той бе на обиколка в региона като в късния петъчен следобед посети и Хасково.

Според набелязаната програма, от 1-ви януари 2010-та година в страната остават само 5 регионални дирекции 5 регионални дирекции - София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Всички служители в осталите региони ще запазят работните си места, но ревизорите и публичните изпълнители ще бъдат изнесени структури и на пряко подчинение на по-горните инстанции. В Хасково ще остане само- подаване на данъчни и осигурителни декларации, ДДС-справки, издаване на удостоверения, плащане на данъци и осигуровки, регистрации по ДДС.

Не се очакват масови съкращения в системата коментира за haskovo.net пресаташето на администрацията Божана Илиева. И да има редукция, тя ще засегне само онези щатове които и без това са незаети или хора в пенсионна възраст на чието място няма да бъдат назначавани други.

Преструкторирането по места започва от 1-ви октомври. До тогава ще се събира информация за състоянието на териториалните дирекции по места съобщават от ръководството на НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини