От х:

Днес в x:

Приета е Програма за управление на общинските имоти в размер на 645 000 лв.

Общински съвет – Първомай прие Програмата за управление и разпореждане с имотите през 2022 година в размер на 645 000 лв.

Програмата се приема на основание на Закона за общинската собственост и в изпълнение на Стратегията за управление на общинската собственост на Община Първомай. Това е отворен документ, който може да се актуализира през годината, като се допълва с всяко прието решение на Общински съвет, свързано с придобиване, управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, извън тези, които са гласувани и отразява намеренията на Община Първомай за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти.

Основните очаквания са постъпления от управление на имоти –общинска собственост – наеми на помещения, терени, водоеми, приходи от концесии, от пазари, тържища, тротоарно право – общо 445 000 лв. А останалите 200 000 лв. се очаква да постъпят от продажба на общински имоти и учредяване на вещни права.

Очакваните разходи, за да се реализира Програмата са 41 000 лв., което включва средства за технически дейности, пазарни оценки за обяви и публикации, за закупуване и отчуждаване на имоти, за осъществяване на безопасна експлоатация на язовири.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини