От х:

Днес в x:

Чувстваме ли се европейци?

Изображение 1 от 3

     В началото на месец януари  се проведе  обучение на тема  „ Европа & АЗ"   ,по проект „Портал Европа“ на Сдружение „Нови перспективи за развитие“, финансиран по Програма „Еразъм+”, КД3 „Подкрепа за реформиране на политиките”.

     Групата от 20 младежи посетиха град Златоград, а фокус на семинара бе Европейския съюз. Материалите за семинара относно европейската парламентарна демокрация

    и ценностите на европейското гражданство  бяха  изцяло предназначено за  младите хора, участници в проекта. Младежите преминаха през 12 стъпки включващи съдържание като функции на ЕС, какво прави ЕС за всеки един , разширяване на ЕС и отношението със съседите, единния пазар, бъдещето на Европа.

      Ролева игра „Посланици на Европейския съюз“ раздвижиха теоретичната рамка, а участниците имаха възможност да представят  европейските приоритети на световната сцена. Ожесточен дебат предизвика темата , дали българинът се чувства европеец и къде се срещат  и разминават националните и европейски интереси като се запознаха с ключовите предизвикателства, поставяни от ценностите, които ни обединяват или разделят.

    Интерактивна игра „Открий разликите“  спомогна за  осмисляне на  Европейската солидарност и другите политики.

             Като резултат   от  обучителния семинар "ЕС & АЗ", участниците подобриха  знанията си за   мобилността, заетостта и социалното включването им като млади европейски граждани. Заедно с това стимулирахме  обмен на добри практики с цел насърчаване на младите хора да участват в дейности, свързани с образование, културни и обществени дейности.

     В семинара бе предвидена и   културна програма  в  Етнографския комплекс -Златоград

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини