От х:

Днес в x:

Фирма отнася 50 бона глоба за незаконен добив на инертни материали

От 10 до 50 000 глоба може да отнесе симеоновградската фирма „Авитон строй“ ООД за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Марица край града. От „Басейнова дирекция“ Пловдив са започнали административно наказателна процедура срещу дружеството, информираха от пловдивската дирекция.

На 10 септември експерти са извършили проверка на участък, намиращ се на левия бряг на река Марица, в местността ”Чакърова ада”, в Симеоновград, около 1000 м. източно от града. Констатирано е, че се извършва добив на инертни материали от коритото на река Марица с багер ”Драглайн", собственост на фирма “Авитон строй” ООД, Симеоновград. Освен това е установено наличие на депониран около 150 куб.м. инертен материал на специално оформена площадка. За извършване на добивната дейност в този участък от реката, “Авитон строй” ООД - Симеоновград няма издадено разрешително, съгласно Закона за водите. Дружеството е добивало инертни материали в участък, за който е издадено разрешително на  ГД “Инертни материали”- Симеоновград въз основа на сключен договор за съвместна дейност.

Фирми или физически лица не могат да извършват дейности по издадено разрешително, което им е преотстъпено или чрез сключване на договори за съвместна дейност, уточняват от Басейнова дирекция. Правото на ползване на воден обект е право само и единствено на титуляра на разрешителното.

На телефон 032 / 62-15-52 гражданите могат да подават сигнали до Басейнова дирекция – Пловдив за констатирани нарушения в речните русла.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини