От х:

Днес в x:

Пак подпалиха Мишо от Крепост

Мишо показва разбитото стъкло през което е хвърлена бутилка със запалителна течност

Автобусният превозвач от село Крепост Мишо Борисов, който извършва курсове за работници до Гърция, отново осъмна със запален автобус. След като на 28-ми юли две негови возила бяха изпепелени с коктейли „молотов“ сега схемата бе повторена с най големия му автобус-30 местен „Мерцедес“. В 2.30 сутринта Борисов чул силен удар придружен от звук от счупване. Хвърлил поглед през прозореца пред дома си и видял оранжево зарево вътре в паркираното возило. Заедно с чичо си, Мищшо се хвърлил да гаси и успял да ограничи щетите. Изгорели са само две седалки и подът на автобуса. Днес служители на РУ на МВР в Димитровград извършваха оглед на местопроишествието.

Както и в предишния случай, отново няма яснота кой е извършителят и поръчителят на палежите. След като се прости с два автобуса, Мишо обяви награда от 10 хиляди лева за информация. Никой обаче не дал такава. Сега офертата е преподновена, каза самия собственик.

По думите му, няма врагове нито хора на които дължи пари. Не е бил заплашван, но въпреки това тълкува палежите като опит за сплашване. Вероятно от конкуренти, тълкува Мишо. Неговата фирма „Мишел Турс“ от години извършва редовни превози на сезонни работници до Гърция, Италия и Германия. За разлика от предишните случаи, сега автобусът е бил застрахован. Проблемът пред превозвача е че не му останаха други возила с които да продължи бизнесът.

Г. Христов

Това остана от автобусите при предишния палеж

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини