От х:

Днес в x:

Двама министри идват за водата на Хасково. Бандити горят с 18 лимузини за милиони. Преглед на печата

Слагат такса за кабел под земята, съобщава в челно заглавие “Новинар юг”. Наем от 25 стотинки за линеен метър да прибира общината от доставчиците на кабелна телевизия и интернет, иска в докладна записка до ОбС кметът Георги Иванов. На предишното заседание бе гласувана сумата от 25 лева на линеен метър само за такса за разрешение при разкопаване при полагане кабелите под земята. Увеличението бе повече от 1000 пъти, както Haskovo.net написа още тогава. Очакванията са съдът да отмени таксата, пише “Новинар юг”. Колегите са потърсили за коментар кмета, който казва: ”БТК взема наем, ако някой иска да ползва техните колектори. Защо и общината да не може да взема пари?”. Правилно. Да взема.

Неправилното, а и недопустимото в случая е, че това ще става на търг или конкурс, а над този факт колегите са пропуснали да се замислят. А търг се печели само от един. Резултатът може да се опише с една дума – монопол. А в случая става дума за монопол над инфраструктурата.

Какво е монопол, хасковлии вече усетиха по джоба си – когато “Кейбълтел” купи “Рекординг”. Таксата за кабелна телевизия скочи от 12 лв. на 20 лв.

В аргументацията си за високите такси на миналото заседание на ОбС Хасково кметът попита: Като премахнаха сервитутите, някой да е свалил цените? Няма такъв случай.

Да, ама има. Например пуснаха кабелна телевизия по 10 лева на месец.

И между другото - не е ли по-добре общината да прибира по 25 стотинки на линеен метър от 4 или 5 фирми, т.е. - лев, лев и четвърт, вместо само от една - 25 ст.? Нали общинската хазна е на червено? Ето една скромна идея за по-високи приходи.

Бандити горят с 18 лимузини за милиони, пише в заглавието над главата в “Новинар юг”. Бандата бе разбита от хасковски и старозагорски криминалисти.

50 бона за разкопана улица, акцентира изданието на втора страница. Информацията също е от предстоящата сесия на ОбС Хасково.

Добрин Добрев купува “Хасково” до седмица, четем на спортната страница. Кандидатът е един от акционерите в “Спартак” Варна.

Спортният акцент е същият и в “Хасковска Марица”. И двата вестника свенливо пропускат да отбележат факта, че информацията им за Добрин Добрев е от публикуваната вчера дописка в Haskovo.net.

Няма нищо. Не се сърдим.

Двама министри идват заради яз. “Тракиец”, съобщава в челно заглавие на първа страница “Хасковска Марица”.              

Става дума за предложение на Емил Георгиев за извънредна сесия за водата на областния град. Идеята му е на нея да се поканят и двамата министри – на регионалното развитие и на екологията.

Директор от Караманци оглави Икономиката, четем на втора страница. Цанко Цанков е назначен за временен шеф на финансово-стопанската гимназия в Хасково.

Преизбраха Миглена Тянкова за шиф на районен съд, пише още в броя. Това е втори мандат на Тянкова.

Путин и Борисов – равни? Това са мокри сънища, заявява в интервю за изданието известният журналист Георги Коритаров. Разговорът с него е в рубриката “Гладиатор”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини