От х:

Днес в x:

Татяна Димитрова раздава песнопойки с химна на Хасково

Зам кметицата Татяна Димитрова разпоредила всички училища и детски градини да откриват учебната година с химна на Хасково. В някои забавачници и училища дори бяха раздадени песнопойки с текста на песента, видя Haskovo.net. Така учебните заведения започваха с националния химн, продължаваха с този на Европа и завършваха с химна на града.

В детската градина по изкуствата пеенето бе спестено. Песента на Стефан Диомов обаче звуча по стереоуредбата изслушана от 92-те деца. Знамето на детската градина и химна на забавачницата допълниха тържествеността на момента. После празникът продължи с предпочитаната в градините весела програма. Малчуганите се забавляваха с популярните в града актьори от драматичния театър Янко Митев и Силвия Предова. Врявата постихна за малко докато дечицата пееха песнички и рецитираха стихчета. Най добре наученото от всички бе „Аз съм Българче“.

Макар детските градини да работят и през лятото, 15-ти септември се счита и тук за официално начало на учебната година. Педагогическия персонал е със статут на детски учители и са част от учителското съсловие.

Г. Христов

Янко Митев и Силвия Предова направиха незабравимо началото на учебната година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини