От х:

Днес в x:

В узунджовското школо водата спира, нетът - денонощен

Първолаците с новите униформи пристъпват прага на школото

Без редовно водоподаване и с чести спирания на тока откриха учебната година в основно училище Любен Каравелов в село Узунджово. Липсата на вода почти провали подготовката на школото за първия звънец, каза директорката Валя Димитрова. Наложило се целия персонал да пълни бидоните от селската чешма и да мият училището, за да спазят изискванията на ХЕИ. Обезпечаването с вода на санитарните възли, обаче става много трудно, категорични са учителите, които не вярват на версиите на ВИК за непрекъснати аварии. „Цяла година повредите са ежедневни. Понякога по няколко пъти на ден“, категорична е г-жа Димитрова.

Не можахме да открием в хасковското водно дружество някой, който да ни каже какъв е проблема.

Иначе началото на учебната година в хасковското село бе повече от вълнуващо за 235 деца. От тази година училището е средищно за Узунджово, Нова Надежда и Александрово. В школото имат 25-има първокласници, по два втори, трети и четвърти класове. За разлика от други основни училища, имат и осмокласници. „Любен Каравелов“ е и единственото селско училище в областта, в което има униформи. Двата костюма - официален и ежедневен, са изработени с пари по правителствената програма за ритуализация на училищния живот. Благодарение на проекта родителите са платили само 45 лв за двата екипа, чиято обща стойност е 150 лв. Работихме със софийска фирма, предложиха ни перфектна отстъпка и бързина при доставката, каза директорката.

Другата голяма гордост на училището е новия компютърен кабинет с денонощен интернет. Благодарение на прекрасната връзка от ESCOM, се осъществява контакт с целия свят, обменя се опит и се кандидатства по проекти разказаха педагозите. По проект с Корпуса на Мира, в школото пристигна американец който две поредни години преподаваше английски на децата в Узунджово. Разбира се системата работи когато има ток, при това с нормалното напрежение. Един от честите токови удара напоследък, изпепелил няколко компютри на училището. Отговорът на EVN бе да се обърнем към пресслужбата в Пловдив която да ни каже какво става в хасковското село Узунджово.

Центърът на училищния живот в "Любен Каравелов"-компютърния кабинет

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини