От х:

Днес в x:

БДЖ въвежда улеснения за своите клиенти при пътуване на къси разстояния

"Български държавни железници" ЕАД въвеждат нови облекчения при ползването на билети за отиване и връщане на къси разстояния, съобщиха от компанията. Клиентите на железопътния превозвач, които закупуват такъв тип билети за пътуване на разстояние до 100 км, вече няма да заверяват своите билети на гарата преди пътуването на връщане.

Отпадането на необходимостта от заверка на билета и издаване на талон за влака на връщане ще улесни клиентите при пътуване на къси разстояния и ще спести тяхното време.

При закупуване на билет за отиване и връщане, пътникът ползва 10 % намаление от редовната цена на билета. Валидностният срок на този вид билет е различен в зависимост от дължината на маршрута. При пътуване на разстояние до 100 км, билетът за отиване и връщане важи до 24:00 ч. на същия ден или до последния от съботни, неделни и празнични дни, когато те са поредни.

В случаите, когато при пътуването на връщане пътникът реши да ползва влак от по-висока категория (бърз или ускорен бърз влак) в сравнение с влака при пътуването на отиване, тогава клиентът заплаща разликата в цената за по-високата категория влак в гарата, от която тръгва при пътуването си на връщане.

По същия начин, ако при пътуването на отиване пътникът е пътувал във втора класа, а при пътуването си на връщане предпочете да пътува в първа класа, той трябва да заплати в гарата, от която тръгва при пътуването си на връщане, разликата в цената между първа и втора класа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини