От х:

Днес в x:

Изложба за 125-години организирано тракийско движение е подредена в Одрин

Изображение 1 от 2

    Изложба, посветена на 125-годишнината от началото на организираното тракийско движение в България, гостува в българската църква „Св.св. Константин и Елена“ в Одрин. На 20 табла са представени документи и снимки от дейността на борбите на тракийските българи за свобода и обединение.

    Гости на откриването в събота бяха председателят генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, гръцкият консул в Одрин Арис Радиопулос, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, представители на Тракийското дружество в Хасково „Г. Сапунаров“

    Старозагорският митрополит Киприан отслужи тържествена служба за Рождество Христово в другата българската църква в Одрин„Св. Георги“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Харманлиец
      11 0
      20:15, 20 дек 2021
      Радвам се.че има още Българи.които милеят за българското.Знам.че много трудно се правят тези добри дела.Но добре.че ги има тези хора
      Поздрави за делото им.
      • Кю
        Кюприйка Христева
        5 -5
        23:26, 20 дек 2021
        На това му се казва съчетаване на полезното с приятното. Да се съчетае пазаруването на евтината турска лира с тракийската памет е същото както го е казал капитана с един куршум да уцелиш две заптиета.
    Последни новини