От х:

Днес в x:

Хикса става Версай. Просяци пребиха жена за 10 лв. преглед на печата

ТИМ взе “Хикса”, съобщава във водещо заглавие над главата днес “Хасковска Марица”. Близки до варненската групировка бизнесмени вземат “Ескалибур”,  за да правят заведение от веригата “Версай”. Софийският клуб от веригата привлича голяма част от ъндърграунда – Маргините, Румен Гайтански-Вълка и други, отбелязва изданието. 

Скандал: Магарета се ширят в православен храм, пише в другото челно заглавие на първа страница в броя. Става дума за изоставената църква в маджаровското село Малки Воден. Сигналът идва от богослова Светлозар Стоянов, който обикаля региона в изучаване на местните храмове. На подобна гледка той се натъкнал и в Камен бряг преди време. Вместо да виним Мадона за трагедиите, които ни връхлитат, да видим дали народът не изкупува греховете на истинските виновници, призовава той.

Дават 2 млн. лв. за газификацията на Свиленград, четем в акцента на втора страница. Изграждането на газопровода започва до дни, обществената поръчка спечелена от “Овъргаз”.

Бият жена с камъни заради 10 лв., акцентира вестникът на 3 страница. Узунджовски роми се нахвърлили върху Радка и Жечо Жечеви, защото отказали да им дадат 10 лева. От полицията, забележете, казали на семейството: ”Това са цигани, с тях никой не може да излезе на глава”.

Шефски изненади за конкурсите в Темида, четем на 4 страница. Тема на публикацията са предстоящите през октомври избори за шефове на съдилища.

За 20 минути 50 газят закона на “Кърджалийска”, пише във водещото заглавие над главата в “Новинар юг”. Шофьорите масово погазвали забраните в локалните платна на булеварда.

Хасково за евтина мръвка в Димитровград, четем в другия акцент на първа страница. След откриването на втория след “Билла” хипермаркет на “Кауфланд”, цените тръгнали надолу.

Богородица спасила Янчо от водния ад в Истанбул, анонсира от първа страница вестникът материал за тираджията, който оцеля при бедствието в Турция. Текстът е на 6 страница.

Банка награби фалирал турчин, акцентира изданието на 2 страница. Продават на търг два имота на “Тигрис”, собственикът Шериф Сейхан спрял да плаща ипотеката.

Смекчих тона с президента Първанов заради Брюксел. Това казва премиерът Бойко Борисов в интервю на Мартин Карбовски за Дарик радио. Интервюто е препечатано на 5 страница във вестника.

“Хасково” разпиля “Горубсо” 5:0, четем на спортната страница. Юношите на червено-черните с убедителна победа.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини