От х:

Днес в x:

Училището в доспатското село Змеица вече е защитено

Училището в доспатското село Змеица влезе в списъка на защитените, съобщиха от общинска администрация. Статутът на учебното заведение стана факт по предложение на Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, подкрепено от Общински съвет Доспат. 

В доспатско  броят на защитените училища става шест - тези в гр. Доспат, с. Змеица, с. Любча, с. Бръщен, с. Црънча и с. Чавдар, а детските градини са защитени в с. Любча, с. Црънча  с. Бръщен.

"Направихме всичко възможно за да стане защитено училището в с. Змеица", каза кметът на Община Доспат инж. Елин Радев. "По този начин училището ще разполага с повече средства и не може да бъде закривано. Тази година училището ще бъде дофинансирано от Общината", допълни още кметът Радев.

ОУ "Васил Левски" в Змеица някога бе едно от най-големите училища в Смолянско. В него паралелките от един клас достигаха до четири. Липсата на работа и ниските доходи прогониха младите хора от селото и те масово заминаха да работят в чужбина или големите градове на страната. Сега в школото няма деца и за една пълна паралелка и много от класовете са с .т н маломерни паралелки и слети класове.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини