От х:

Днес в x:

Оранжев код за значителни валежи и силен вятър в Смолянска област

За 11 декември 2021 г. оражев код за силен вятър и значителни валежи в 4 области, жълт код в 20 области. За област Смолян кодът е оранжев. Очакват се значителни валежи с количества до 65 mm. Ще духа силен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 m/s. В Смолян в ранното утро температурата е минус 1 градус, но се усеща като минус 4. Облачно е и през целия ден ще вали, в по-ниските части дъжд, над 1700 метра сняг. По проходите ще натрупа нова снежна покривка. Максималната температура ще достигне 8 градуса.

Днес преди обяд от югозапад облачността отново ще се увеличи, в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. До края на деня ще завали и на изток. В централните райони на Южна България количествата ще са значителни - между 35 и 65 мм. Вятърът от юг-югоизток отново ще се усили, ще е умерен до силен и поривист. Температурите ще са в широки граници, от 3°-4° в Северозападна България до около 15° в Източна България. През нощта срещу неделя валежите ще продължат.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. В Рило-Родопския масив количествата ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен и бурен вятър от южната четвърт и по проходите ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра 0°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини